Ivan (29) iz Jokera otišao praznih ruku, vjenčani kum ga zeznuo dva puta

Foto: Press

Natjecatelj kviza Joker, 29-godišnji Ivan Livančić iz Zagreba,  kući je otišao praznih ruku. Iako je i dosegnuo najviši iznos, 15.000 eura, netočni odgovori na posljednja dva pitanja skupo su ga koštali, pa je tako kviz završio bez osvojene novčane nagrade.

Odlično je krenuo na prvom pitanju koje je glasilo: "U kojem popularnom sastavu je karijeru započela Vlatka Pokos pjesmom Na modrom nebu iznad Zagreba?" A) Prljavo kazalište. B) Parni valjak. C) Divlje jagode ili D) Srebrna krila? Ivan je, bez puno razmišljanja, znao da je točan odgovor D) Srebrna krila.

Najveći gaf dogodio mu se na petom pitanju kada je u pomoć pozvao superjokera, svog prijatelja Marka koji će mu ujedno biti i kum na vjenčanju. Međutim, vrijeme za zaključavanje odgovora je iscurilo, pa se prema pravilima kviza računalo da je netočno odgovorio i ostao je bez još tri jokera. "Nadia Comaneci je prva gimnastičarka koja je osvojila desetku za svoj nastup. Na kojoj spravi je to ostvarila?" A) krugovima, B) dvovisinskom razboju, C) ručama ili D) konju? Točan odgovor nalazio se iza odgovora B) dvovisinskom razboju.

Potonuo na posljednja dva pitanja

Posljednja dva pitanja preokrenula su mu igru. Na pretposljednjem pitanju imao je 15.000 eura, no netočnim odgovorom pao je tri ljestvice niže – na 1000 eura. "Tko od sljedećih slavnih ljudi nije pokopan u Veneciji?" A) Tizian, B) Marin Držić, C) Igor Stravinski ili D) Botticelli? U pomoć je ponovno pozvao pratnju, prijatelja Marka. Zaključao je odgovor A, no točan odgovor bio je D) Botticelli.

Ivan se nije dao smeti, pa je odlučio riskirati i odgovoriti na posljednje pitanje: "Kojim životinjama je 1894. Thomas Edison navukao rukavice i stavio ih u ring kako bi snimao njihove boksačke mečeve?" A) mačkama, B) klokanima ,C) psima ili D) zečevima? Na žalost odgovorio je netočno B, a točan je odgovor A) mačkama, te je s 1000 eura pao na 0.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.