Internet bjesni zbog Dylan Mulvaney u ženskim tajicama: "Više ne kupujem Nike"

AMERIČKA TikTok zvijezda razbjesnila je internet snimkom u ženskim Nike tajicama. Dylan, koji se predstavlja kao transrodna osoba, snimila je video u kojemu pleše u ženskoj sportskoj opremi Nikea i objavila da je započela suradnju s brendom. Video je zgrozio tisuće ljudi na internetu.

"Bojkotiram Nike", "Ovaj tip je oduran", "Znate li ijednu ženu koja se ponaša ovako?", "Nisi žena ako si odjenuo ženske tajice", pišu tviteraši.

"Nije problem što nosi ženske tajice, problem je što se ovo predstavlja kao ženstvenost", "Zar Nike misli da će ovako dobiti pažnju žena koje će poželjeti kupiti tajice?", "Nema više Nike proizvoda ni za mene ni za moju djecu", dodaju.

Dylan Mulvaney predstavlja se kao transrodna osoba te posljednjih godina nosi žensku odjeću, uzima hormone, a između ostalog reklamira i tampone. 

Tranzicija je počela nakon pandemije

Dylan je zvijezda TikToka s devet milijuna pratitelja, a cijeli profil posvećen je borbi za prava transrodnih osoba.

Sa samo 25 godina postigla je niz uspjeha postavši pjevačica, glumica, plesačica, komičarka, instruktorica joge s vinyasa certifikatom i rehabilitatorica divljih životinja, a gostovala je u brodvejskom mjuziklu The Book of Mormon.

Nakon što je počela pandemija Dylan je ostala bez posla na Broadwayu te se vratila kući roditeljima, a onda se, kako je istaknula u jednom intervjuu, počela preispitivati o svom identitetu.

Proces tranzicije počeo je prije godinu dana te njezini fanovi na TikToku (a prema nekim tvrdnjama i Joe Biden) prate njezinu tranziciju.

Ugostio je Biden

Mulvaney mrze desničari i konzervativci, pogotovo nakon što ju je prije nekoliko mjeseci u Bijeloj kući ugostio Joe Biden. Američki desničari i radikalni konzervativci poput Bena Shapira tjednima objavljuju videe u kojima zamjeraju američkom predsjedniku što je odlučio dati intervju transrodnoj zvijezdi s TikToka.

Mulvaney je napala i Caitlyn Jenner, koja je na svom Twitteru podijelila objavu desne političarke Marshe Blackburn.

"Ne smijemo normalizirati ono što radi ova osoba", dodala je Jenner. Kasnije se ispričala, ali i dodala da je zbog objave dobila i prijetnje smrću.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.