Instagram u Hrvatskoj počeo eksperiment zbog kojeg će influenceri podivljati

Foto: 123RF

INSTAGRAM je danas počeo svoj eksperiment sa skrivanjem lajkova na globalnoj razini, javlja CNN. Ako ne vidite vlastite lajkove na feedu ili su nestali lajkovi nekih ljudi koje pratite - vi ste dio eksperimenta, odnosno testa koji provodi Instagram. Twitter od sinoć bruji o eksperimentu skrivanja lajkova, zbog kojeg bi influenceri i instagramuše kojima su lajkovi bitni u životu zaista mogli podivljati.

Instagram je sredinom godine počeo pojedinim korisnicima skrivati broj lajkova, ali  samo u Australiji, Kanadi, Brazilu, Irskoj, Italiji, Japanu i Novom Zelandu. CEO Instagrama Adam Mosseri prije nekoliko dana izjavio je da se eksperiment širi na Ameriku, a od jučer je u testiranje uključen cijeli svijet, ali samo odabrani profili, tako da postoje velike šanse da vas je ovaj eksperiment potpuno zaobišao.

Valja napomenuti da Instagram nije odlučio hoće li zauvijek sakriti lajkove ili neće, već samo žele saznati što korisnici ove mreže misle o toj opciji.

Adam Mosseri i ostatak ekipe iz Instagrama kažu da usko surađuju s korisnicima i da još uvijek nisu sigurni hoće li uvesti tu promjenu, iako su reakcije za sada pozitivne. Nadalje, govorio je i o utjecaju lajkova na mentalno zdravlje korisnika i potvrdio da broj lajkova danas jako brine mlade ljude. Influenceri su se već žalili da bi im sakrivanje lajkova moglo uništiti posao.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.