Hvalite se što ne znate tko je Peco? Kako ste pametni!

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

MARKO PECOTIĆ PECO, pjevač lakih nota, belkanta i po svemu, od fenotipa do imidža arhetipski predstavnik dalmatino glazbenog stila i podneblja, objavio je da se razvodi od žene jer ima drugu.

To, kao i sve što je u medijima slijedilo o Peci, a dio te bujice je i ovaj tekst, ne bi bilo vijest da nije tolikih koji se po društvenim mrežama i u komentarima pod tekstovima nad portalima superiorno iščuđavaju, zgražaju i generalno preseravaju: "Tko je ovaj Peco... Tko je taj trećerazredni pjevač za kojeg nitko nije čuo... Zašto svi mediji bruje o njemu...?"

Oni su naime toliko brojni da su ismijavajući Pecu s visoka, rugajući mu se te najviše i najiritantnije, hvaleći se da ne znaju tko je on, od njega napravili sve ono što su mislili da nije. Ne zvijezdu, nego superstara jer Peco, njegova bivša i buduća su zahvaljujući njima postali glavna tema u državi.

Peco zasjenio krizu, strah od zime i rata

Na par dana Peco je zasjenio krizu, strah od zime i ratne teme, a umjesto "vruće političke" imamo ništa manje vrelu Pecinu jesen. Zasluge za to idu onima koji se hvale da ne znaju tko je Peco. Njihovo hvalisanje je dvostruko glupo. Prvo, ako ne znate za jednog Pecu, onda se s tim ne hvalite, nego to shvatite kao rupu u općem znanju koju valja popuniti.

Drugo, pompozni snobovi koji se hvale da ne znaju za nekoga tko je očito i jasno... poznat, tako ispadaju superiorni ili pametni samo onima u njihovom bubbleu na Fejsu ili s kava. Svakome pak zdravog razuma su, da se blago izrazimo, smiješni.

"Urbanim" tipovima je na društvenim mrežama omiljeno napisati to ili također poslovično i superiritantno "Ja ne znam tko su ovi ljudi", posebno kad se radi o turbo i ne samo turbo folkerima, koji usput imaju milijune prodanih ploča, posjetitelja koncerata i još više milijuna na računu. Ne znaš tko je on/ona/oni? Zguglaj, a ne hvali se neznanjem!

Kralj svadbi i fešta ispod Svetog Roka, rasprodan do 2030.

Ne znate tko je Peco? Peco vam je kralj svadbi i fešta ispod Svetog Roka, rasprodan do 2030. S neusporedivo više gaža i koncerata od nebitnih "urbanih" zvijezda kojih su puni radio i televizija.

Serija Larin izbor svojevremeno je imala preko 50 posto udjela gledanosti, čime se mogu pohvaliti samo povijesne utakmica hrvatske nogometne i rukometne reprezentacije, a kultnu naslovnu temu nevjerojatno gledane serije Vrime od mižerje, samo ljubav ostaje pjevao je Peco za kojeg nitko nije čuo.

Nije anonimus Peco ubilježio samo ovaj spektakularni uspjeh. Slavnoj klapi Iskon je dugo godina bio prvi glas i s njom je napravio obradu Dobra večer prijatelji od Mile Hrnića. Tu pjesmu u izvedbi nepoznatog Pece i njegovih prika Google vam ponudi prije originala jer njihova verzija ima oko 10 milijuna pregleda, dok original legende estrade ima samo 390 tisuća.

Osim toga, trećerazredni pjevač Peco posljednjih godina dio je hrvatska 4 tenora, koji su pjevajući arije nekoliko puta rasprodali najprestižnije dvorane i koncertne prostore u Hrvatskoj i Sloveniji. Ali nepošteno je jednog Pecu ograničiti na Dalmaciju, klape, arije i šansone.

Zguglajte ili samo ne klikajte

Da nije to što je, ne bi već dugo bio zvijezda poznate televizijske reklame na državnoj razini u kojoj svjedoči: "Za mene je najvažnija bila odluka i promjena u mojoj svijesti. Nekada sam imao 116 kg i bezbroj neuspješnih dijeta, a danas imam manje od 90 kg zahvaljujući Liposukcijskoj prehrani. Ova metoda mršavljenja me privukla jer nije klasična dijeta, nego dijetoterapijski protokol..."

Ne znate za Pecu ili bilo koga drugoga? Zguglajte ga i ne hvalite se onim čime se normalan čovjek stidi, a to je neznanje.

Ako vam je baš toliko stalo da ne znate tko je on, onda ne radite ono što ne možete odoljeti da napravite i zbog čega ste od Pece napravili superzvijezdu: Ne klikajte na tekstove o njemu i ne komentirajte ispod njih te ne pišite o tome statuse na Fejsu. Jednostavno je, da, ali vam je ujedno i nemoguće. Zato što ste jebeni snobovi.

*Stavovi izneseni u kolumnama i komentarima su osobni stavovi autora i ne odražavaju nužno stav redakcije Index.hr portala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.