HTZ: Poslušajte neke od najboljih vokala druge sezone showa

IDUĆEG će utorka biti poznato tko su kandidati koji su iz Top60 uspjeli ući među najboljih 15, koji će svoje pjevačko umijeće imati prilike pokazati u live emisijama showa Hrvatska traži zvijezdu. Mi izdvajamo neke od onih koji su dosad žiri, ali i gledatelje, najviše oduševili svojim glasom i izvedbama na audicijama.

Boris Rogoznica

22-godišnji Boris Rogoznica iz Sukošana je po mnogima jedan od najboljih muških vokala druge sezone showa Hrvatska traži zvijezdu. Od prve audicije je miljenik curica. Tadašnja članica žirija Jelena Radan ga je na audiciji u Splitu "očarano i zaljubljeno" gledala kao i Bojana Jambrošića u prvoj sezoni. Bojan je stigao do finala, hoće li i Boris? "Samim time što sam dogurao tu gdje jesam, sam postigao mnogo i zadovoljio svoje ciljeve. Nije bitno kako će stvari dalje teći, ali volio bih da se moj trud i talent nagradi", rekao nam je nedavno taj 22-godišnjak.

Kim Verson

Jedan od najboljih ženskih vokala koje se moglo čuti u drugoj sezoni showa, definitivno je 16-godišnja Kim Verson. Svojom je izvedbom na audiciji u Zagrebu doslovno je oborila žiri s nogu. Tony Cetinski je kleknuo pred njom i poljubio joj ruku. Za Kim je već bogato glazbeno iskustvo, a među brojnim nastupima se izdvaja onaj na dječjem Eurosongu prije četiri godine.

Lucija Kukor

Veseloj i vrckavoj Luciji Kukor žiri je već na prvoj audiciji poručio: "Vidimo se u finalu". 19-godišnja Lucija nije talentirana samo za pjevanje, već i za ples kojim se bavi već devet godina te ide u plesnu srednju školu. Lucija se na HTZ prijavila iz znatiželje: "Pjevalo mi se i htjela sam vidjeti kako to sve izgleda pa sam se prijavila. Od prošle godine imam u sklopu plesne škole predmet vokalne tehnike i to mi je prvi put da se službeno bavim glazbom".

Renata Ovčariček

Maturantica zagrebačke XII. gimnazije na prvoj je audiciji, osim glasom, pažnju plijenila i stajlingom te pričom oko toga kako ju je mama natjerala u katoličku školu. "Mama je odlučila da upišem katoličku školu. To sam trpjela dvije godine. I dosta tih vetoa, dosta tih zarobljivanja. Stvarno, biti rob u nekoj takvoj školi, stvarno mi se više nije dalo trpjet, jer sam bila dijete praktički. Ja nisam smjela biti pod takvim bičem. Preferiram crno i kožu. Ja kad stavim bisere, onda biseri zapravo kažu da ja zapravo letim. Zvali su me Batman, užasno su mi neugodne rečenice znali govoriti. Nisam stvarno neka opaka sotonjara koja će sad letjeti po zraku i gristi ljude za vrat. Smatram se veselom osobom, optimistom", rekla je tom prilikom Renata koja se za audiciju za Top60 ipak nešto "veselije" obukla. Vesela Renči pjevanjem je opet oduševila.

Hana Blažević

Hana Blažević, kći legendarnog frontmena "Animatora", pokojnog Krešimira Kreše Blaževića, također je svojim pjevačkim umijećem oduševila žiri i publiku. Na prvi pogled samozatajna i skromna djevojka, već na prvoj audiciji je dokazala da ima "lavovski glas". I Hana je imala prilike nastupiti na dječjem Eurosongu, gdje je kao 12-godišnjakinja zajedno s bendom osvojila visoko drugo mjesto.

Katarina Podobnik

Još na prvoj audiciji žiri je shvatio da 18-godišnja Katarina Podobnik ima "nešto" u glasu. Iako su u njoj vidjeli novu Edith Piaf, navodno joj je nedostajalo "želje i ekspresije". No, na audiciji za Top60 Katarina je pokazala da ona može i puno bolje.

Helena Hunčaga

Helenu Hunčagu je na prvoj audiciji žiri zafrkavao kako "izgleda kao Marija Štrajh", ali ih je oborila s nogu svojom izvedbom Beyonceinog hita "Halo". 16-godišnja Helena od svoje šeste godine nastupa po festivalima, a čim je ušla među Top100 je obznanila: "Da, definitivno se vidim u finalu".

Mirko Grebenar

Iako se od njegovog prvog pojavljivanja na audiciji u Zagrebu više priča o tome kako "nije tipičan FER-ovac", nego o njegovim pjevačkim sposobnostima, činjenica je da Mirko Grebenar ima netipičan i iznimno kvalitetan vokal. Glas ovog 19-godišnjaka svojom dubinom pomalo podsjeća na Barryja Whitea, a odlično mu "leže" i pjesme Franka Sinatre. "Ne zanima me slava, ali volio bih biti u glazbenim vodama", rekao nam je nedavno Mirko.

Ivana Trogrlić

Na audiciji je 19-godišnja Ivana Trogrlić oduševila žiri svojom izvedbom Beyonceine pjesme "Sweet Dreams", ali i izgledom zbog kojeg je mnogi uspoređuju s kolumbijskom pjevačicom Shakirom. "Kada nastupaš na festivalu, dođeš, otpjevaš i svi te zaborave, a u showu Hrvatska traži zvijezdu" sam vidjela dobru priliku da se prvenstveno prikažem javnosti i da pokušam. Ne vidim se kao pobjednica, idemo korak po korak pa ćemo vidjeti. Nadam se i želim to, ali ne zamaram se tim", rekla nam je nedavno Ivana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.