HRT se hvali svojim programom, pogledajte što će emitirati ovog ljeta

Screenshot: YouTube

HRVATSKA televizija tvrdi da je pred njima "iznimno bogato programsko ljeto", u kojem će prevladavati izravni prijenosi. Tako uz prijenose mnoštva festivala – od dvije večeri Splitskog festivala početkom srpnja i brojnih glazbenih festivala diljem Hrvatske (Omiš, Šibenik, Đakovo, Požega, Krapina, Vinkovci, Zadar…), preko tradicionalnih izravnih prijenosa otvorenja Splitskog ljeta i Dubrovačkih ljetnih igara, pa do svojevrsnog vlastitog "ljetnog festivala", HRT-ova open-air projekta Sunčana strana Prisavlja, glazbe i zabave na HTV-u neće nedostajati, tvrde.

Na travnjaku s južne strane zgrade HRT-a na Prisavlju 3  podignuta je ljetna pozornica koju je 22. lipnja otvorila trodnevna manifestacija Glazba i grad, a koja će do polovice rujna nuditi publici koja će ljeto provesti u Zagrebu raznovrsni program uživo. Ti će programi biti besplatni za publiku (izuzev činjenice da svi plaćamo pretplatu), ali uz poštivanje svih epidemioloških pravila. Usto, pratit će ih i prijenosi na HTV-u 1, HTV-u 2, ponajviše na HTV-u 3 te na Hrvatskom radiju.

HRT tijekom tri ljetna mjeseca prvi put otvara vrata svog štićenog prostora publici željnoj programa uživo i na toj novoj ljetnoj pozornici u Zagrebu organizira niz koncerata – kako svojih orkestara (Simfonijskog, Tamburaškog, Jazz orkestra i Zbora HRT-a) s popularnim gostima – tako i pop, rock i zabavnih sadržaja, poput koncerata grupa Detour, Pips, Chips & Videoclips, Cubisma i Nole s Jazz orkestrom HRT-a, Jonathana, Mateja Meštrovića s Tamburaškim orkestrom HRT-a... Bit će tu i filmskih projekcija, okruglih stolova, predstavljanja ljetnih festivala i sportskih događaja, kulturnih programa nezavisne scene (plesača, glumaca i slično). Tako publika koja će ljeto provesti u Zagrebu dobiva novu, besplatnu ljetnu destinaciju za vruće srpanjske i kolovoške večeri, a HRT velik broj sati televizijskog i radijskog programa iz vlastitog dvorišta.

"No to je samo dio onoga što je Hrvatska televizija priredila svojim gledateljima za ljeto 2020. U vrijeme kad većina televizija 'vrti' samo reprize, HTV je pripremio cijelu nisku premijernih naslova – te iznimno atraktivan sportski program, s naglaskom na utakmice nogometne Lige prvaka, koja se nakon pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa nastavlja 8. kolovoza i potrajat će do finala 23. kolovoza u Lisabonu. U srpnju nas čeka i prijenos finalne serije u doigravanju za prvaka Hrvatske u vaterpolu, u kolovozu tradicionalna Sinjska alka, a u rujnu tradicionalni teniski Roland Garros. Valja naglasiti da će tijekom srpnja ići i dalje svaki ponedjeljak emisija Stadion, a kruna domaćih nogometnih uzbuđenja je 1. kolovoza u Šibeniku, kad HRT prenosi finale nogometnog Kupa Hrvatske", hvale s HRT-a.

Hvale se i "bogatim filmskim programom". Na HTV-u 1 petkom i subotom emitiraju se blockbusteri, a svakog dana na HTV-u 2 od 21 sat emitirat će dva filma u nizu. Na popisu premijernih filmova su Jackie, Home Again i Moja ljubavna priča (The Big Sick), a na onome repriznom 3 Days to Kill, Seks i grad 1 i 2 te Next Three Days. A nedjeljom na HTV-u 2 u 20:00 ići će publici omiljeni filmovi u ciklusu Pet zvjezdica, kao što su Bezdan, Malo dobrih ljudi, Silverado i Planet majmuna.

Emitirat će i serijale BBC-jevih dokumentaraca Davida Attenborougha na HTV-u 1 u 20:05 te dokumentarne serijale domaće proizvodnje poput Varoškog Amarcorda i Najvećih svjetskih fešti Roberta Knjaza u 21:00.

Tijekom ljeta snimaju se i nove sezone zabavnih emisija Volim Hrvatsku i Zvijezde pjevaju, kako bi (uz nove sezone Milijunaša i Potjere) spremne dočekale jesen.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.