Hoće li Netflixova epska fantastika biti nova Igra prijestolja?

Foto: Press

ISPRAŽNJENO mjesto ljubitelja epske fantastike nastalo završetkom Igre prijestolja mogao bi popuniti Netflixov The Witcher, baziran na romanima Andrzeja Sapkowskog i igrama nastalim prema njima. 

Henry Cavill koji glumi vještca Geralta od Rivije na Instagramu je objavio da je snimanje završilo krajem svibnja, a serija bi prema očekivanjima trebala biti dostupna na Netflixu na jesen.

Netflix je još prošle godine izbacio kratak teaser trailer, pokazavši obožavateljima prvi pogled na Cavilla u liku Geralta, s njegovim zaštitnim znakom u obliku srebrne kose koju će mnogi obožavatelji prepoznati po videoigrama.

Witcher je adaptacija romana i kratkih priča poljskog autora Andrzeja Zapkowskog, prema kojima je napravljeno nekoliko hit igara, a Witcher 3: The Wild Hunt mnogi svrstavaju u vrh ne samo žanra, već i videoigara općenito.

Radnja je smještena u alternativni srednjovjekovni svijet i prati Geralta, putujućeg lovca na čudovišta odnosno witchera koji je od mladosti treniran da se bori sa svim vrstama čudovišta.

Nije poznato na temelju kojeg materijala je točno nastala prva sezona, iako uključivanje princeze Ciri i kraljice Calanthe sugeriraju da će pratiti prvu knjigu iz glavne sage, Blood of Elves.

"Geralt iz Rivije, usamljeni lovac na čudovišta, bori se da pronađe svoje mjesto u svijetu u kojem se ljudi često pokazuju kao gorima od zvijeri. Ali kad ga sudbina usmjeri prema moćnoj čarobnici i mladoj princezi s opasnom tajnom, njih troje moraju naučiti zajedno snaći se na sve nestabilnijem kontinentu", službeni je sinopsis.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.