Golim rukama ubio planinskog lava: "Bojao sam se da će me rastrgati kandžama"

Screenshot: Youtube

TRAVIS KAUFFMAN preživio je napad planinskog lava (pume) tako što ga je zadavio golim rukama. 

31-godišnji Travis 4. veljače otišao je na trčanje na planinu u američkom Coloradu, a u jednom ga je trenu zaskočio planinski lav. 

"Ostvario se moj najveći strah", priznao je Travis, opisujući kako je puma skočila na njega. 

"Podigao sam ruke i počeo vikati. Zgrabila me za zglob jer sam pokušavao zaštititi lice. Cijelo vrijeme sam vrištao. Pokušao sam je zbaciti sa sebe i tako smo se počeli hrvati. Za to vrijeme nije puštala moju ruku. Uspio sam je pritisnuti jednom nogom. Bojao sam se da će mi kandžama rastrgati trbuh ili prepone. Rukama sam grabio granje koje je ležalo oko nas i pokušao je ubosti u vrat, ali samo je pucalo. Uspio sam je udariti kamenom. Nekako sam joj uspio nogama pritisnuti vrat i nisam puštao dok nije umrla", opisao je on. 

Rekao je da mu je žao što je morao ubiti životinju, ali je istaknuo da tijekom borbe nije bio svjestan da je umrla. 

Nakon što se uspio spasiti, Travis je kroz planinu otrčao još pet kilometara do izlaza iz planinskog parka gdje je sreo drugog trkača koji ga je otpratio do početka staze. Tamo su mu pružili medicinsku pomoć. 

Uprava parka je u službenom priopćenju istaknula da je Travis imao sreće što je preživio napad. Iako je privremeno bio zatvoren, park je ponovo otvoren za posjetitelje, ali izdali su upozorenje da i dalje postoji opasnost od susreta s planinskim lavovima. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.