Family Guy objašnjava cijepljenje protiv korone na način koji svi mogu shvatiti

Screenshot: Youtube

SETH MACFARLANE i suradnici humoristične animirane serije Family Guy napravili su PSA video koji bi ljude trebao potaknuti da se cijepe protiv koronavirusa, prenosi Variety. 

U trominutnom videu fiktivni lik iz animirane serije Peter Griffin raspravlja i razmišlja o tome treba li se cijepiti, a likovi Stewie i Brian Gwiffin objašnjavaju mu kako cjepivo djeluje. U videu su kombinirani tipičan humor iz animirane serije te stvarne znanstvene činjenice. 

"Cjepiva nas štite od bolesti. Stvara se imunitet te se tijelo može boriti. Cjepiva protiv koronavirusa djeluju tako da stvaraju antitijela zbog kojih se ne možeš zaraziti virusom", objašnjava Stewie u videu te zajedno s Brianom nastavlja objašnjavati kako cjepivo umanjuje simptome virusa. Peter je naposljetku zadovoljna njihovim objašnjenjem i prima cjepivo. 

"Ponosni smo što smo radili s nekima od vodećih imunologa i epidemiologa na ovom PSA videu. Iskoristili smo sve što su nam rekli", rekli su izvršni producenti emisije Family Guy Richard Appel i Alec Sulkin u izjavi za strane medije. 

PSA video inače je kratak obrazovni video napravljen za stvaranje svijesti ili promjenu stavova ili ponašanja o pitanjima javnog interesa.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.