Evo da Index pohvali državu: Paketi s putovnicama su mrak

Foto: Agencija za komercijalnu djelatnost

AKO zatražite da vam novu putovnicu dostave na kućnu adresu, stići će vam poprilično cool paket.

Putovnicu ćete dobiti unutar posebno izrađenog etuija koji sadrži i upute za korištenje. Iza toga stoji Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD), "tvrtka od posebnog interesa Republike Hrvatske, upisana u evidenciju nadležnog ministarstva kao davatelj usluga certificiranja".

Dakle, AKD proizvodi osobne iskaznice, putovnice, vize, vozačke i druge zaštićene tiskovine, razvija napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnosti te pruža usluge bankarskom sektoru. U stopostotnom je vlasništvu Republike Hrvatske. 

"Zahvala građanima"

Građani, kada predaju zahtjev za izradu putovnice putem platforme e-Građani, biraju način preuzimanja putovnice. Iz AKD-a su za Index otkrili u što pakiraju putovnice kada ih dostavljaju diljem Hrvatske.

"Kada odaberu opciju dostave na kućnu adresu, putovnicu dobiju unutar etuija koji sadrži i osnovne podatke o putovnici i načinu korištenja", rekli su nam iz AKD-a. 

Rekli su kako je ovakvo pakiranje svojevrsna zahvala građanima što doprinose digitalizaciji administrativnih procesa.

"Podnošenje zahtjeva za izradu dokumenata elektroničkim putem značajan je iskorak u razvoju digitalnog društva. Ovim putem željeli smo zahvaliti građanima koji koriste navedene usluge te tako i sami doprinose digitalizaciji i ubrzavanju administrativnih procesa", kažu nam. 

Agencija za komercijalnu djelatnost sama proizvodi osobne iskaznice, putovnice, vize, vozačke i druge zaštićene tiskovine. 

"Razvijamo napredna IT rješenja u području identiteta i sigurnosti te pružamo usluge bankarskom sektoru i fintech industriji. U izradi naših proizvoda koristimo suvremene tehnologije, ali i najkvalitetnije strojeve i materijale, što je slučaj i u izradi pakiranja za putovnice", ispričali su.

Jedinstveno pakiranje

Ističu kako su pakiranja putovnica jedinstvena i drugačija od pakiranja drugih dokumenata. 

"AKD građanima na kućnu adresu dostavlja i vozačke dozvole čiji su zahtjevi za izdavanje podneseni putem platforme e-Građani. S obzirom na format vozačke dozvole odlučili smo ovaj dokument pakirati u omotnice, kao što se, primjerice, dostavljaju i bankarske kartice. Nosači vozačkih dozvola također sadrže dodatne upute. Ipak, kada je riječ o dizajnu, pakiranja putovnice su jedinstvena", objašnjavaju.

AKD ima vlastite grafičke dizajnere koji su zaslužni za jedinstveni izgled pakiranja. 

"U AKD-u rade stručnjaci za grafički dizajn koji vizualno oblikuju naše proizvode, a svojim znanjem i specijaliziranim softverima oblikuju specifične elemente protiv krivotvorenja. Tako je i ovaj dizajn osmislio i izradio AKD-ov interni projektni tim", kažu nam iz Agencije.

Drago im je što su korisnici zadovoljni njihovim uslugama

Ne kriju da im je drago što su građani zadovoljni njihovim pakiranjem.

"Uvijek nam je drago čuti da su korisnici zadovoljni proizvodima i uslugama koje pružamo. S obzirom na to da gotovo svaki građanin Republike Hrvatske posjeduje bar jedan naš proizvod, bilo da je riječ o osobnoj iskaznici, vozačkoj dozvoli ili studentskoj iskaznici, tim je i zadovoljstvo još veće", naglašavaju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.