Eurosong: "Lijepa Tena" jedna od najgorih pjesama u Moskvi

IAKO su na sinoćnjoj drugoj polufinalnoj večeri Igor Cukrov i Andrea Šušnjara izborili pravo na nastup u finalu Eurosonga u Moskvi, ako je vjerovati kladionicama, hrvatskim predstavnicima se ne piše dobro na sutrošnjem finalu. Primjera radi, ako se uplati 10 kuna na pobjedu Norveške mogući dobitak je 20, dok bi isti uplaćeni iznos, u slučaju pobjede Hrvatske, napunio novčanik s od 200 do 500 kuna. Toliko velika razlika u koeficijentima sugerira koliko je, po mišljenju kladioničara, mala vjerojatnost da "Lijepa Tena" pobijedi. Gotovo pa šanse nema.

Prema komentaru koji je uz "Lijepu Tenu" objavljen na Online-betting-guide.co.uk "Igor Cukrov će predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2009. s običnom pjesmom. Ova pjesma može biti s bilo koje godine održavanja Eurosonga i bit će veliko iznenađenje ako uopće prođe polufinale. Jedna od najgorih pjesama Moskve 2009. godine i, da je moguće, ne bismo joj dali niti jednu zvjezdicu".

Norveška uvjerljivo vodi

Ispada da su pozitivni komentari nakon održanih generalnih proba i atributi "harmonija u crnom" bili lažno nadanje te da je iznenadni skok na ljestvici favorita na službenim Eurosong stranicama bio tek igra slučajnosti. Nad "Lijepu Tenu" se zaista nadvila tmina, jer je dan prije velikog finala Eurosonga na samom dnu gotovo svih ljestvica. Norveška uvjerljivo vodi, s manjom razlikom norvešku pjesmu "Fairytale" slijedi Grčka "This Is Our Night", a Bosna i Hercegovina se vrti oko petog-šestog mjesta s pjesmom "Bistra Voda". Iako ova predviđanja rijetko kada potpuno padnu u vodu, tek će se sutra nakon finala, na kojem Hrvatska nastupa peta, znati pravi pobjednici.

I dok su prognoze crne, voditelj kreativnog tima koji se brine o vizualnom identitetu hrvatskih predstavnika, Viktor Drago potpuno je zadovoljan prezentacijom i uspjehom "Lijepe Tene". "Jučerašnja atmosfera je bila ravna pobijedi. Zadovoljstvo i ponos su se osjetili na licima izvođača, tima, ali i svih čije su simpatije naši predstavnici osvojili, uključujući voditeljski par. Mala zemlja, mala sredstva, bez spektakla, bez specijalnih efekata, a opet svi zastanu kada se izvodi naša pjesma. Nama dovoljno!", rekao je Drago za Eurosong.hr.

I.M.L.
Foto: eurovision.tv

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.