Estonski predsjednik brutalno posramio trola i postao zvijezda na internetu

Foto: Twitter/president.ee

PREDSJEDNIK Estonije Toomas Hendrik Ilves postao je zvijezda na internetu kada je na Twitteru brutalno odgovorio na provokacije jednog internetskog trola.

Trol pod nadimkom Trump Gabbard 2016 održao je Ilvesu prodiku o tome zašto tvita na engleskom jeziku, a ne na jeziku svoje domovine. Kako to obično biva, provokatoru se omakla gramatička greška.

"Your the President of Estonia - why in heck are you tweeting in English? Use your own language MATE", napisao je na engleskom ovaj "pametnjaković" i pokazao da ne barata baš dobro tim jezikom.

Naime, on je predsjedniku htio reći: "Ti si predsjednik Estonije - zašto tvitaš na engleskom? Koristi svoj jezik!", no umjesto "you're", napisao je "your" pa je rečenicu započeo sa: "Tvoj je predsjednik Estonije".

Smireni Ilves je grešku odmah iskoristio u svoju korist i odgovorio mu: "'You're', a ne 'your'. Estonci znaju engleski, drugi uglavnom ne znaju estonski", i dodao latinsku izreku: "Quod erat demonstrandum", koja se koristi kao prigovor pogrešnom dokazivanju, a označava: "Što je trebalo dokazati".

Provokator je odmah shvatio da u toj raspravi za njega više nema mjesta pa je obrisao račun i pokupio se s Twittera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.