Elemental dignuo učitelje na noge: "Kad nas krenu ušutkavat, možemo i glasnije"

Screenshot: YouTube

KAKO bi dala podršku prosvjetarima u štrajku, grupa Elemental je odlučila pridonijeti glazbom.

Prošlog tjedna su na službenoj Facebook stranici grupe napisali da se s profesorima i nastavnicima poistovjećuju na osobnoj razini jer većina Elementala također radi u prosvjeti, zbog čega je spontano nastala pjesma "Solidarnost".

"Solidarnost je pjesma podrške prosvjetnim radnicima napisana, snimljena, mixana i masterirana unutar 12 sati u nedjelju 24.11.2019. Službeni vertikalni spot napravljen je kroz isto popodne, a sastavljen je od video materijala i fotografija iz 75 škola u kojem sudjeluje preko 1000 prosvjetnih radnika", napisali su na službenoj Facebook stranici. 

"Svi smo mi na istoj strani
Nikako drugačije
Kad nas krenu ušutkavat
Možemo i glasnije", stihovi su pjesme.

Pjesma je odmah postala jednom od himni prosvjeda, a iz Elementala kažu da su više nego ponosni što su mogli pridonijeti na svoj način.

"Mi ovdje kod nas smo tolerantni ljudi. Možemo puno toga podnijeti, progutati i preživjeti. Stisnuti zube kad treba. Jer razmišljamo: preživjeli smo do sada, preživjet ćemo i nadalje. Ali postoji trenutak kad nam zbilja prekipi, kad dignemo glas za tu mrvicu poštovanja i razumijevanja, kad ne uzmičemo ni centimetra. Prosvjed prosvjetara je ta mrvica od koje ne odustajemo, naš povod za širu reakciju. Jer vrijeme je za širu reakciju. I vrijeme je za solidarnost. Mi muzičari smo osjetljivi na borbu svojih sugrađana. Pogotovo onih koji su nas odgojili i podignuli. Vaša borba je i naša borba. Ljudi, držimo vam leđa. Ovaj put ne uzmičemo. Za bolje sutra", izjavili su iz Elementala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.