Dugogodišnja voditeljica HRT-a objavila da napušta posao: Odlazim u Maleziju

Foto: HRT

DUGOGODIŠNJA zaposlenica i voditeljica na HRT-u Ljiljana Vinković oprostila se od emisije Dobro jutro, Hrvatska u sklopu koje je vodila rubriku Stranci u Hrvatskoj.

Kako je otkrila u svojoj posljednjoj emisiji, Ljiljana odlazi u Maleziju.

"Moja gošća danas je s razlogom šećer na kraju onoga što radim, jer ja se opraštam tako da nas dvije počinjemo lijepu novu suradnju, ja postajem strankinja u njenoj zemlji. U Maleziji", kazala je Vinković.

Emisiju će nakon Ljiljane voditi kolegica Ivana Vilović koju je i predstavila na kraju svoje emisije.

Ljiljana je na HRT-u od 1997. do 2000. bila novinarka i voditeljica i urednica više od 50 emisija u Zabavnom programu te je radila i kao urednica i scenaristica emisija 100 posto ja, Svirci moji i U ozračju tambure.

Podsjećamo, nakon što je vodila četiri godine emisiju Dobro jutro, Hrvatska, Ljiljana je smijenjena, a na njeno mjesto je došla Doris Pinčić. Maja Sever je tada kao sindikalna povjerenica zatražila očitovanje od HRT-a.

Naime, Sever je ukazala na praksu koja se tad već neko vrijeme mogla uočiti na HRT-u - s ekrana "nestaju" ženske osobe starije od 30+ godina, dok se isti uzorak ne može vidjeti i kod muških voditelja na javnom servisu. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.