Dr. Heimlich spasio ženi život zahvatom koji je sam izumio

Screenshot: YouTube

LIJEČNIK koji je izumio Heimlichov zahvat spasio je tom tehnikom život sustanarki u staračkom domu. Vjeruje se da je to tek drugi put da je 96-godišnji dr. Henry Heimlich upotrijebio taj manevar za hitne situacije.

Zahvatom nazvanom po njemu izbacio je komad hamburgera iz dušnika 87-godišnjakinje, objavio je dom za umirovljenike Deupree House u Cincinnatiju. Osoblje doma pohitalo je u pomoć starici, no dr. Heimlich je već bio uz nju i izveo zahvat koji se primjenjuje u slučaju gušenja.

"Sama činjenica da je 96-godišnjak u stanju izvesti taj zahvat je  impresivna", rekao je lokalnim novinama njegov sin Phil Heimlich.

Dr.Heimlich, koji je tehniku izmislio 70-tih godina prošlog stoljeća, redovito pliva i vježba i susreće se s ljudima kojima je njegov manevar spasio život ili su oni njime spasili tuđi. Vjeruje se da je Heimlichovim zahvatom od 1974. samo u SAD-u spašeno više od 100.000 ljudi.

Među njima su bivši američki predsjednik Ronald Regan, pop zvijezda Cher te holivudski glumci i glumice Elizabeth Taylor, Goldie Hawn, Jack Lemmon i Marlene Dietrich.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.