Dok Venezuela gladuje, djeca socijalističkih vođa razbacuju se bogatstvom

Foto: Facebook

HVALJENJE novcem, poziranje s pop zvijezdama i naslikavanje u najraskošnijim svjetskim hotelima - bogati klinci venezuelanske socijalističke elite ne znaju ništa o bijedi koju su njihovi roditelji posijali u toj zemlji, koja se politički i ekonomski raspada.

Najstarija kćerka vođe socijalističke revolucije Huga Chaveza, Maria Gabriela, navodno je najbogatija venezuelanska žena, s osobnim bogatstvom većim od 4 milijarde dolara, skrivenim po računima diljem Europe, piše Daily Mail.

38-godišnjakinja je zaradila svoje bogatstvo dok je služila kao prva dama svom ocu, bivšem predsjedniku Chavezu, nakon što se on rastavio od svoje druge žene.

Chavez, predsjednik od 1999. do 2013. godine, Mariju Gabrielu proglasio je "svojom heroinom" kad se obratila pokojnom kubanskom lideru Fidelu Castru za pomoć 2002. godine, nakon neuspjelog pokušaja državnog udara.

No Gabriela - i druga djeca njihove socijalističke elite - čini se kako su zaboravila njegov moto kako je "biti bogat loše".

Dok se Gabriela skriva iza diplomatskog imuniteta, s obzirom na to da joj je režim dodijelio ulogu "alternativne ambasadorice Venezuele u SAD-u", njezina mlađa sestra pobjegla je iz zemlje u sramu, nakon brojnih negativnih reakcija na pokazivanje njezinog bogatstva u javnosti.

Rosines Chavez sjela je na avion za Pariz samo nekoliko sati nakon što je 2016. godine na društvenim mrežama objavila fotografiju na kojoj drži pune ruke dolara.

Danas ima 21 godinu i uživa u bezbrižnom studentskom životu na Sorbonni.

S druge strane, nasljednik njezinog oca i njegovo potomstvo ponašaju se još gore.

Predsjednik Nicolas Maduro našao se na udaru nakon što se na internetu pojavila snimka socijalističkog lidera kako uživa kod celebrity chefa Salt Baea u Istanbulu prošle godine, dok si u Venezueli ljudi ne mogu priuštiti svježe meso.

Nekoliko mjeseci ranije njegova dva posinka, Yoswal Gavidia Flores i Walter Gavidia Flores, uspjeli su potrošiti 45 tisuća dolara na ekstravagantni 18-dnevni boravak u hotelu Ritz u Parizu. 

Hotelski račun jednak je plaćama 2000 državljana Venezuele.

Osim toga, braća su česti gosti najskupljih restorana, prodavaonica odjećom i draguljarnica, dok njihov otac vuče zemlju kroz blato. 

Srećom za predsjednika Madura, njegov sin Nicolacito ne izlaže se puno javnosti. Njegova jedina kontroverza je što je tijekom govora u parlamentu 2017. godine prijetio Donaldu Trumpu da će zauzeti Bijelu kuću napadne li američka vojska Venezuelu.

Madurova kći Daniela privukla je pak pažnju izgledom, ali i stilom. Njezin dečko je latinska pop zvijezda Omar Acedo.

Od venezuelanske socijalističke elite zasad su loše prošla jedino dva nećaka prve dame Venezuele, Cilie Flores. Efrain Antonio Campo Flores i Franqui Francisco Flores 2017. i 2018. godine završili su u zatvoru nakon što su uhvaćeni u pokušaju krijumčarenja 20 milijuna dolara vrijednog kokaina u SAD preko Haitija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.