Devetogodišnjak pitao predsjedničkog kandidata: Kako da priznam da sam gej?

Screenshot: Twitter

DEVETOGODIŠNJI dječak pristupio je američkom demokratskom kandidatu za predsjednika i zamolio ga da mu pomogne da svima prizna da je gej. 

Pete Buttigieg je američki političar koji je otvoreno priznao da je homoseksualac, a dječak Zachary Ro to mu je pitanje postavio pred brojnom publikom na političkom skupu u Denveru. 

"Hvala ti što si toliko hrabar. Hoćeš li mi pomoći da kažem svijetu da sam i ja gej? Želim biti hrabar poput tebe", napisao je dječak na papiru, a njegovo je pitanje izvučeno i predano Buttigiegu da odgovori. 

"Ne mislim da ti treba puno savjeta od mene što se tiče hrabrosti. Činiš mi se kao jaka osoba", rekao je Buttigieg dječaku kad mu se ovaj pridružio na pozornici. 

Na pitanje novinara kako se osjeća, Zachary je rekao da je jako inspiriran. 

"Bilo je uzbudljivo i jako sam sretan. Bilo mi je drago što svima u publici mogu reći da sam gej", rekao je on i dodao da je bio "pomalo nervozan, uzbuđen i ponosan".  

Buttigieg, kojeg tijekom kampanje prati suprug Chasten, progovorio je i o svojoj odluci da izađe iz ormara. 

"Trebalo mi je puno vremena da smislim kako da to uopće priznam svojim najboljim prijateljima, a kamoli da to kažem cijelom svijetu. Kad vidim kako si spreman izaći pred tisuću ljudi koje nikad nisi upoznao i reći im tko si, to je zaista nešto veliko", rekao je dječaku. Dodao je da mu ta odluka neće uvijek biti laka. 

"No to je u redu jer ti znaš tko si, a to je jako važno jer imaš centar koji će te držati na mjestu kakav god kaos bio oko tebe. Kad sam ja pokušavao shvatiti tko sam, bojao sam se da zbog toga nikad neću moći nešto promijeniti. Na kraju se pokazalo da bih mogao napraviti veliku promjenu", rekao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.