Dalmatinac skočio u rijeku i spasio curicu: "Sam Bog mi je dao dodatnu snagu"

Screenshot: YouTube

JOSIP CRLJEN jučer je spasio život djevojčici koja je upala u rječicu Rude kod Trilja.

"Dotrčao je jedan mali do nas i vikao: 'Neka mala je upala u vodu!' Odmah sam potrčao do rijeke, a kada sam vidio djevojčicu, samo mi je prošlo kroz glavu kako se tu nekoliko djece već utopilo i skočio sam. Već je bila problijedjela, tonula je, uhvatio sam je za kosu i izvukao", ispričao je za Dalmatinski portal.

Taj je 37-godišnjak uskočio u hladnu nabujalu rijeku u odjeći, a na mjestu gdje se djevojčica utapala nalaze se virovi.

"Mi smo u obližnjem restoranu slavili krštenje djeteta moga kuma, kada je odjednom mali Mateo počeo vikati da se u rijeci utapa djevojčica. Brzo smo potrčali prema tom mjestu i vidjeli curicu koja je bila malo pod vodom, malo iznad vode, utapala se. Odmah sam skočio u vodu u namjeri da je izvučem, no voda je bila zelena pa je u jednom trenutku nisam ni vidio. Pomislio sam da neću uspjeti, da ću je izgubiti. Krajnjim naporom sam je, srećom, ipak uhvatio za kosu i nekako je uspio privući prema obali. Moram priznati da je bilo jako teško. Sam Bog mi je dao dodatnu snagu da je izvučem i spasim. Nakon toga priskočili su i ostali i izvukli smo je vanka", rekao je tijekom gostovanja na Hit radiju.

Priznao je da ga nakon svega sve boli, naročito vrat, ali ponosan je na sebe.

"Ponosan sam i na svog susjeda, malog Matea koji je sve to vidio i zvao nas. Djevojčicu sam poslije vidio, došla joj je mama i hvala dragom Bogu, sve je završilo dobro", dodao je za portal Ferata.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.