Čuvala nevinost do braka, a onda saznala da se ne može seksati

Screenshot: Youtube

STEPHANIE MULLER (23) iz New Yorka odrasla je u kršćanskoj obitelji, te je odlučila nevinost čuvati do braka, samo da bi saznala da se, zbog rijetke bolesti, ne može seksati bez velikih bolova. 

Svog je sadašnjeg supruga Andrewa (31) upoznala 2014., a zajedno su od 2015. Budući da nisu imali spolne odnose dok se nisu vjenčali, par se već na medenom mjesecu našao u problemima. 

Vjenčali su se u svibnju 2017., a prvi put su se pokušali poseksati na medenom mjesecu. 

"Na početku medenog mjeseca pokušali smo zajedno spavati, ali bilo je problema s penetracijom. Zaključili smo da se samo trebam opustiti. Nakon toga sam dobila gljivičnu infekciju koja je trajala gotovo tri mjeseca jer nisu funkcionirali lijekovi koje sam dobila", ispričala je Stephanie za The Sun. 

Kad se napokon oporavila, mislili su da će moći imati spolne odnose, ali i dalje nisu uspijevali.  Nakon toga joj je ginekolog dijagnosticirao vaginizam, rijetko stanje u kojem joj se tijekom seksa događaju bolni grčevi mišića rodnice. 

"Muž i ja smo razgovarali o vaginizmu. Ni jedno od nas nije htjelo predložiti seks. Živjeli smo poput cimera. Bili smo jako razočarani, zaspali bismo u suzama", kaže ona. 

Sama je počela istraživati svoju dijagnozu, te je naposljetku kupila set dilatatora, pomagala za otvaranje cerviksa. 

Priznala je da je dugo osjećala sram jer ne može spavati sa svojim mužem, a čak je razmišljala i o prekidu. 

"Vaginizam je veliki teret, a najveći problem je izolacija i sram koji dolaze s tim. Bila sam slomljena, ni s kim nisam mogla razgovarati o tome. Andrew i ja smo osjećali da smo izgubili veliku stvar. Puno mi je značilo što me on podržavao", rekla je. 

Tek se krajem 2018. dovoljno opustila da svoje stanje povjeri prijateljima, 2019. je krenula na terapiju. U međuvremenu joj se stanje popravilo, a ona je odlučila javno progovoriti o svom problemu kako bi podigla svijest o tom malo poznatom poremećaju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.