"Britanski princ mi je dao alkohol i morala sam spavati s njim. Bilo mi je 17"

Screenshot: YouTube

VIRGINIA ROBERTS GIUFFRE progovorila je o navodnom seksualnom odnosu s princem Andrewom dok je bila maloljetnica, 2001. godine.

Virginia je optužbe iznijela u intervjuu za NBC's Dateline gdje je govorila o zlostavljanju koje je doživjela i od Jeffreyja Epsteina, milijardera i osuđivanog seksualnog prijestupnika koji se ubio u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu. Princ Andrew je već ranije Virginijine optužbe odbacio i proglasio lažnima, no danas 35-godišnjakinja tvrdi da govori istinu.

"On je bio zlostavljač. Sudjelovao je u tome. Prvi put se dogodilo u Londonu, bila sam jako mlada. Ghislaine (op.a. kći pokojnog medijskog tajkuna Roberta Maxwella) me probudila i rekla da ću upoznati princa tog dana. U tom trenutku nisam znala da će me prodati princu. Otišli smo u klub Tramp. Princ Andrew mi je dao alkohol, u VIP separeu, sigurna sam da je to bila votka. Pitao me da plešemo. Nakon toga sam otišla u auto s Epsteinom i Ghislaine, a ona mi je rekla: 'On ide u kuću i želim da mu radiš ono što radiš i Epsteinu. Nisam mogla vjerovati...", ispričala je.

I u ranijim istupima Virginia je tvrdila da je spavala s princem u kući Ghislaine Maxwell. "Nije bio neugodan ni ništa takvo, zahvalio mi je i rekao par lijepih riječ i otišao", prisjetila se. "Nisam mogla vjerovati da je i kraljevska obitelj upletena u to", kaže.

"Naravno da on to sad negira i nastavit će negirati, ali ja znam da je to istina i on zna da je to istina", zaključila je.

Princ negira sve

Princ Andrew je ranije branio svoje bivše prijateljstvo s Jeffreyjem Epsteinom, rekavši da "nikada" nije "vidio ili sumnjao" na bilo kakvo kriminalno ponašanje američkog financijaša.

Princ Andrew fotografiran je s Epsteinom u njujorškom Central Parku krajem 2010. pošto je tajkun pušten iz zatvora, a nekoliko žena ga je optužilo da ih je seksualno zlostavljao.

Vojvoda od Yorka rekao je u priopćenju da želi "razjasniti činjenice" oko "bivše povezanosti ili prijateljstva" s američkim financijašem. 

Kazao je i kako je bila "pogreška" sastati se s Epsteinom nakon što je izišao iz zatvora 2010.

"Viđao sam ga rijetko i vjerojatno ne više od jednom ili dvaput godišnje", rekao je princ.

"Bio sam u više njegovih rezidencija. Ni u jednom trenutku, tijekom ograničenog vremena koje sam proveo s njim, nisam vidio ili svjedočio ponašanju koje je, naposljetku, dovelo do njegova uhićenja i osude", dodao je.

Vojvoda je rekao da ima "golemo suosjećanje" za sve koji su pogođeni Epsteinovim ponašanjem.

Jedna od žrtava, Johanna Sjoberg, tvrdi da joj je princ dirao grudi dok su bili u Epsteinovom stanu 2001., a druga, Virginia Roberts, koja je sad i javno istupila, tvrdi da je tri puta bila natjerana na spolni odnos s princem - u Londonu, New Yorku i na privatnom karipskom otoku u Epsteinovom posjedu.

Šezdesetšestogodišnji Epstein oduzeo si je život u zatvorskoj ćeliji ovoga mjeseca, nakon što je optužen za seksualnu trgovinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.