Bivši supermodel operirao kuk i pokazao ožiljke: "Oni su dio mene, prihvaćam ih"

Foto: Instagram

Češki supermodel Paulina Porizkova (58) bila je na operaciji zamjene kuka. Na Instagramu, gdje ju prati više od milijun ljudi, objavila je fotografije kojima je pokazala kako izgledaju njeni ožiljci nakon operacije. 

Te su fotografije nastale sedam dana nakon operacije.

"Odlazeći na ovu operaciju, nisam mogla ne razmišljati o ožiljcima. One koje imam, prigrlim. Ali nemam želju za novima. Na odmoru sam se stalno opraštala od glatke kože na bokovima, iako sam osjećala krivnju što sam tako tašta", napisala je Paulina.

Nakon operacije doktori su je upozorili da će tri dana morati imati pokrivene rezove, a da će oni, kad ukloni zavoj, izgledati "kvrgavo". 

"Unaprijed sam upozorena. Smatrala sam da su rezovi uglavnom - zanimljivi? Proučavala sam položaj rezova, način na koji su napravljeni šavovi i divila se radu dvojice vještih liječnika. Kao da ti rezovi nisu na meni...", dodala je.

Prihvaća ožiljke i ponosna je na njih

"Znam da će rezovi uskoro postati dio mene. Bit će podsjetnik na stare boli i nove pobjede. Oni će se pridružiti svim drugim 'natpisima' na mom tijelu i umu - i vidljivim i nevidljivim - koji će, na kraju, biti ljepilo koje me drži na okupu, mreža prijeloma koji su jače zacijelili. I kao sve ostale ožiljke izvana i iznutra, prihvatit ću ih. Bit ću ponosna na njih", napisala je.

Porizkova je objasnila da je rođena s kongenitalnom displazijom kuka, koja se javlja kada čašica kuka "ne prekriva u potpunosti okrugli dio gornje bedrene kosti" - što potencijalno može dovesti do osteoartritisa ili pukotine kuka. Njoj se hrskavica u kukovima istrošila, pa je otišla na operaciju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.