Billie pristala nositi haljinu slavne modne kuće, ali su morali ispuniti važan uvjet

Foto: EPA

POPULARNA pjevačica Billie Eilish prvi put se pojavila u kreaciji Oscara de la Rente na najiščekivanijem modnom događaju sezone, Met Gali.

No da bi pristala raditi s modnom markom iz New Yorka, tim Oscara de la Rente morao je pristati na jedan važan uvjet.

Naime, Billie je veganka već sedam godina i glasna je aktivistica za prava životinja. Stoga je imperativ bio da dizajner čiju će kreaciju nositi mora potpuno odbaciti korištenje životinjskog krzna u svojim kreacijama.

Posljednjih nekoliko godina ova modna kuća nije koristila krzno na modnim revijama jer kreativnim direktorima Fernandu Garciji i Lauri Kim to nije bilo "elegantno, moderno ili relevantno", prenosi New York Times.

Međutim, brend je u trgovinama i dalje prodavao odjeću napravljenu od životinjskog krzna, a to je predstavljalo "značajnu količinu prodaje i dobiti", istaknuo je izvršni direktor Oscara de la Rente Alex Bolen. Stav Billie Eilish inspirirao je ovu modnu kuću da napravi veliku promjenu.

"Mnogo sam razmišljao o onome što je rekao Oscar, koji je bio ljubitelj krzna, Jedino oko čega se brinuo u modi je to da mu zastare pogledi na taj svijet", rekao je Bolen za New York Times. "Moramo se okružiti ljudima različitih pogleda na modu."

Pjevačica je sretne vijesti podijelila i na svom Instagram profilu.

"Hvala, Oscar de la Renta, što ste dizajnirali ovu prelijepu haljinu i oživjeli moje ideje i vizije. Bila mi je čast nositi ovu haljinu znajući da će Oscar de la Renta u budućnosti biti potpuno bez krzna", napisala je Billie. 

"Oduševljena sam što su me dizajneri i cijeli tim saslušali po tom pitanju, a sada su napravili promjenu koja utječe na opće dobro, ne samo za životinje već i za naš planet i okoliš. Čast mi je što sam bila katalizator i što su me čuli po ovom pitanju. Pozivam sve dizajnere da i oni učine to", poručila je Billie.

Haljina od tila Oscara de la Rente bila je daleko od njenog uobičajenog stila, no kantautorica je objasnila da je konačno spremna prihvatiti svoju ženstvenu stranu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.