"Bila sam ovisna o gledanju pornića i seksu bez zaštite"

Foto: Instagram

OVISNOST o seksu problem je s kojim se susreće sve više žena. Ovisnost o gledanju pornića i brojni seksualni partneri neke žene mogu povesti putem potpune destrukcije, a shvaćanje da vas je ovisnost o seksu počela uništavati je strašna. Erica Garza liječi se od ovisnosti o seksu, a o svom putu do ovisnice i oporavku napisala je knjigu.

Erica kaže da je godinama bila ovisna o seksu s različitim partnerima i pornografiji. Posebno su je uzbuđivale, kaže, opasne situacije, pa se jako često upuštala u nezaštićene spolne odnose.

"Danima bih odgađala obaveze i otkazivala dogovore samo da ostanem u mračnoj sobi i masturbiram", kaže Ganza i priznaje da je u seks i masturbaciju bježala od ostalih problema koji su je snašli u životu.

"Osjećaj srama i zadovoljstva koji su mi pružali odnosi s tim muškarcima je bio pomiješan i mislila sam da mi je to prijeko potrebno. Stalno sam spavala s različitim muškarcima bez zaštite, i taj osjećaj nebrige za vlastito tijelo uzbuđivao me na potpuno bizaran način", napisala je u knjizi Ganza koja želi potaknuti ostale žene koje imaju isti problem da potraže pomoć.

"Čak trećina ovisnika o seksu su žene, iako se o tome jako malo govori. Stigma koju nosi žena koja postane ovisna o seksu je strašna, i upravo zato se o tome treba češće govoriti", kaže Erica koja naglašava važnost razlikovanja ovisnosti o seksu i snažne potrebe za seksom u emotivnoj vezi.

"Žene je sram reći da vole seks, a pogotovo priznati ako postanu o njemu ovisne. Muškarcima je to lakše, žena u toj situaciji uvijek ispada drolja", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.