Bijesni biciklist: Prijavio sam 300 bahatih vozača, prijavit ću ih još

Ilustracija: Shutterstock (na fotografiji se ne nalazi osoba iz članka.

BEZ OBZIRA na to jeste li pješak, biciklist ili vozač automobila, svakodnevno u prometu vidjet ćete bar jedan prometni prekršaj. Kad je vidio s koliko se bahatih vozača susreće 49-godišnji James Taylor odlučio se obračunati s njima.

Ovaj muškarac iz Bristola svakodnevno biciklira na posao, a nakon što ga je 2018. godine s bicikla srušio vozač automobila, sve slične njemu odlučio je naučiti pameti. Na bicikl je ugradio kameru koja snima sve prometne prekršaje koji se događaju oko njega.

"Od studenog 2018. godine prijavio sam više od 300 vozača. Kad nekog prijavite ne znate svaki put koliko daleko je slučaj stigao. Ponekad samo vidite kvačicu ili križić, što znači da su platili kaznu. Ponekad završe na sudu, a ja sam svjedok", ispričao je britanskim medijima.

Otkrio je i što vozači najčešće čine na štetu drugih sudionika u prometu.

"Najčešće nam ne ostavljaju dovoljno mjesta za prolaz. Kad se voze pored nas trebali bi nam ostaviti metar i pol za prolazak", istaknuo je.

Iako je veoma aktivan kod prijavljivanja, James ističe da ovo nije situacija "mi protiv njih". Iako to neki tako ne shvaćaju. Jednom mu se dogodilo da ga je bijesni vozač progonio niz ulicu u kojoj je ograničenje bilo 40 kilometara na sat.

"Vozio sam se prema ograničenju u toj ulici kad se nabio na mene i pratio me. Bio je zaista čudan, osuđen je kasnije za ugrožavanje drugih u prometu", ispričao je James i dodao da će nastaviti prijavljivati sve koji ne poštuju pravila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.