Biden će primiti južnokorejski boy band BTS u Bijeloj kući

Foto: Press

AMERIČKI predsjednik Joe Biden primit će sljedeći tjedan južnokorejske megazvijezde BTS u sklopu niza događaja koji slave Amerikance azijskog porijekla i osuđuju rasizam prema njima, objavila je Bijela kuća.

Antiazijski osjećaji i nasilje u SAD-u porasli su tijekom pandemije koronavirusa, koji je izbio u kineskom Wuhanu. Bidenov prethodnik Donald Trump često je koronavirus nazivao "kineskim virusom", a te tvrdnje su se smatrale potpirivanjem bijesa prema Azijatima među konzervativnim Amerikancima. 

Biden će primiti južnokorejski boy band 31. svibnja "kako bi razgovarali o uključivanju i predstavljanju Azije te kako bi se pozabavili zločinima iz mržnje protiv Azije i diskriminacijom - sve istaknutijim pitanjima posljednjih godina", priopćila je Bijela kuća. 

"Mladi ambasadori koji šire poruku nade i pozitive"

Bijela kuća je BTS opisala kao "mlade ambasadore koji šire poruku nade i pozitivnosti u svijetu". Sedam mladića razbarušene kose, svi u 20-ima, koje se često može vidjeti s naušnicama i ružem, privlače generaciju koja prihvaća rodnu fluidnost. 

Biden (79) se pokušava približiti mladima preko mladih slavnih osoba. Američki predsjednik je u Bijeloj kući primio pop pjevačicu Oliviju Rodrigo, a s popularnim bendom Jonas Brothers snimio je video kojim se promovira cijepljenje protiv covida-19. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.