Bebu s deformacijom kralježnice izvadili iz mame, operirali pa vratili natrag

Foto: Facebook

LIJEČNICI su tijekom rutinskog pregleda u 20. tjednu trudnoće ustanovili da beba Engleskinje Bethan Simpson ima deformaciju kralježnice i leđne moždine te su izveli pionirsku operaciju tijekom koje su bebu izvadili iz maternice, operirali je, a zatim vratili u majku. 

Riječ je o urođenoj deformaciji naziva spina bifida zbog koje se bebina kralježnica i leđna moždina nisu razvile kako treba, a događa se već u ranoj trudnoći kad se kralješci pravilno ne zatvore oko leđne moždine. Stanje se može popraviti nakon rođenja, ali često je živčani sustav djeteta već narušen pa može doći do paralize nogu, crijevne ili urinarne inkontinencije te gubitka osjeta na koži. 

Kad su otkrili deformaciju, liječnici su 26-godišnjoj Bethan prvo savjetovali prekid trudnoće, ali kako ona i njen suprug Kieran za to nisu htjeli ni čuti, predložili su im operaciju fetusa, na što su pristali.

"Morali smo to učiniti. Čak osamdeset posto majki u Engleskoj pobaci kad saznaju da beba ima ovu deformaciju. To nije smrtna presuda. Moja kći ima isti potencijal kao i svi ostali. Naravno da je postojao rizik da nešto pođe po zlu, ali spina bifida više nije tako problematična kao što je nekad bila", rekla je Bethan za The Sun. 

Operacija je prošla bez problema, a Bethan bi trebala roditi u travnju ove godine.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.