Baterija na iPhoneu vam se sumanuto brzo troši? Evo koje aplikacije izbrisati

Screenshot: YouTube

AKO VAM se baterija na iPhoneu prebrzo troši, razlog bi mogle biti neke aplikacije. Naime, postoje aplikacije koje troše bateriju mnogo više i brže nego neke druge, a to možete veoma lako doznati te se riješiti aplikacija "žderača".

Vaš iPhone ima ugrađen alat koji vam može pomoći otkriti koliko koja aplikacija troši. Uđite u Settings (Postavke) te zatim u Battery (Baterija) i pričekajte da se uploada. Zatim kliknite na Last 10 Days (Posljednjih 10 dana) i tamo ćete moći vidjeti potrošnju baterije u posljednjih tjedan i pol.

Izlistat će vam se aplikacije koje su najviše trošile vašu bateriju. Ako pokraj aplikacije stoji 20 posto, to znači da je požderala petinu baterije u posljednjih tjedan dana. Možete namjestiti i da vam se aplikacije prikažu prema aktivnosti pa ako ste na nekoj aplikaciji proveli jako malo vremena, a ona je svejedno potrošila mnogo baterije, to znači da je ona jedan od krivaca što ste stalno u potrazi za punjačem.

Rješenje je da te aplikacije ili izbrišete ili pazite koje od njih stalno rade u pozadini. Naravno, uvijek se možete i prebaciti na Low Power Mode što će donekle smanjiti aktivnost vašeg mobitela u pozadini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.