Autor o zabrani Frajlama: "Dao sam suglasnost tvrtki Lidije Samardžije za postupak"

Foto/Screenshot: Press/YouTube

NAKON što je odvjetnik Lidije Samardžije Indexu ustupio popis autora koji su zabranili Frajlama izvođenje svojih djela, tražili smo komentar autora Damira Bačića. Bačić je skladatelj koji u bazi ZAMP-a ima 246 djela, a za sastav Frajle napisao je pjesmu Gledaj me u oči.

Za Index je potvrdio da je dao suglasnost tvrtki Lidije Samardžije da se Frajlama, zbog kršenja autorskih prava, zabrani izvođenje pjesme.

"Pjesmu Gledaj me u oči dao sam na povjerenje tvrtki Cepelin Media (u vlasništvu Lidije Samardžije op.a) koja je u potpunosti financirala audio i video produkciju te pjesme i na taj način omogućila ostvarivanje mog autorskog prava.

Nakon što sam upoznat s brojnim primjerima kršenja autorskih prava, dao sam suglasnost tvrtki Cepelin Media da pokrene postupak zabrane izvođenja pjesme grupi The Frajle. Također, rečeno mi je da je u dopisu odvjetničkog ureda koji zastupa tvrtku Cepelin Media sve detaljno opisano i navedeno, uključujući i sve slučajeve kršenja autorskog prava", kaže Bačić.

"Uvijek prvo reagira izdavač"

Zabrana se, kaže nam, ne odnosi na njegova ostala djela nego konkretno na pjesmu koju je napisao za Frajle.

"U takvim situacijama uvijek prvo reagira izdavač, tj. vlasnik snimke, u ovom slučaju Cepelin Media", odgovara Bačić na pitanje je li prije nego što ga je Samardžić obavijestila o kršenju prava znao išta o tome.

Podsjetimo, na popisu autora koji su zabranili Frajlama izvođenje djela osim Bačića našli su se Alka Vuica, Ante Pecotić, Boris Novković, Branimir Mihaljević, Đorđe Novković zastupan po zakonskom nasljedniku, Ivana Vrdoljak Vanna, Kemal Monteno zastupan po Croatia Music publishingu, Nenad Ninčević i Nina Badrić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.