Arnold Schwarzenegger otkrio da mu je prošlog tjedna ugrađen pacemaker

Foto: Instagram

Arnold Schwarzenegger otkrio je da mu je prošli tjedan ugrađen srčani stimulator, poznatiji kao pacemaker.

76-godišnjak je rekao da je sada i on djelomično stroj, baš kao i lik Terminatora kojeg je glumio. "Prošlog ponedjeljka sam imao operaciju kako bih malo više postao stroj: dobio sam pacemaker", rekao je u svom podcastu Arnold's Pump Club. Otkrio je i da to znači da će se morati malo odmoriti od treninga i teretane. 

"Moram reći, činjenica da vam ovo govorim protivi se načinu na koji sam odgojen u Austriji, gdje nitko - nikada - ne govori o medicinskim problemima. Sve vezano uz zdravstvo zadržite za sebe. Ali dobio sam toliko poruka i e-mailova od ljudi koji su rođeni s bikuspidalnim aortnim zaliskom, poput mene, i koji su mi rekli da im je razgovor o mojim operacijama srčanih zalistaka dao hrabrosti i nade da se nose sa svojima... Dakle, budući da znam da transparentnost pomaže ljudima, što mogu?", rekao je.

Ranije imao tri operacije srca

"Prije svega želim da znate da se osjećam odlično", umirio je fanove i dodao da je već nekoliko dana nakon operacije bio na eventu posvećenom razgovoru o ekologiji i klimi. "Želim zahvaliti cijelom svom timu u klinici Cleveland. Svi liječnici i medicinske sestre sjajno su se brinuli o meni i učinili operaciju što bezbolnijom", dodao je.

Schwarzenegger je rođen s poremećajem u radu srčanih zalistaka. Prije ove operacije, bio je na još tri operacije srca - 1997., 2018. i 2020.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.