Ari je kralj Hollywooda: On odlučuje tko će biti zvijezda, a tko neće

ON JE obrazovan, elokventan i druželjubiv, nema vremena za nevažne razgovore, a mnogi bi ga opisali kao misterioznoga. Riječ je o poznatom holivudskom agentu Ari Emanuelu, koji je upravo zasjeo na jedan od najviših tronova u Hollywoodu. Nakon što su se spojile dvije najveće casting agencije u Hollywoodu, William Morris Agency i Endeavoura, Emanuel je, našavši se na njihovom čelu, dobio moć da za svaki studijski film koji će se snimati u Hollywoodu određuje tko će glumiti koju ulogu, od glavnih zvijezda do statista.

Takve koncentracije moći u filmskoj meki nije bilo od kraja osamdesetih kada je Mihael Ovitz upravljao agencijom Creative Artists Agency, a između ostaloga, poznat je po tome što je otkrio zvijezdu akcijskih filmova Stevena Seagala. Novonastala korporacija WME Entertainment godišnje bi trebala zarađivati oko 300 milijuna dolara.

Njegov stariji brat Rahm Emanuel je šef stožera u Obaminoj Bijeloj kući

Ariel je rođen 1961. godine u Chicagu, jedan je od najuglednijih holivudskih agenata i osnivač agencije za talente Endeavor. On predstavlja neka od najpoznatijih filmskih imena poput Martina Scorsesea, Jennifer Garner, Jessice Albe, Reese Witherspoon, Larryja Davida, Michael Moora, Jude Lawa, Matt Damona, Vin Diesela, Sacha Baron Cohena i Marka Wahlberga.    

Pored filmske moći, Emanuel ima i debelo političko zaleđe. Naime, njegov stariji brat Rahm Emanuel je šef stožera u Obaminoj Bijeloj kući. Polako, ali sigurno Ari duboko utiskuje svoj pečat na holivudske proizvode, a njegov lik je poslužio i kao inspiracija za seriju "Entourage" u kojoj Jeremy Piven glumi smušenoga glumačkog agenta Arija Golda.

I.M.L.
Foto: JLP, Ariemanuel.net

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.