ANKETA Mural u Masarykovoj - ruglo grada ili super potez?

Foto: Ena Dragičević/Index

U ZAGREBU je prije nekoliko dana otvorena nova pješačka zona na dijelu Masarykove ulice - od Gundulićeve do Tesline te na dijelu Preradovićeve - od raskrižja s Masarykovom i Teslinom do Berislavićeve ulice. Tim je povodom svjetski poznat street art umjetnik Lunar oslikao križanje Preradovićeve i Masarykove.

Fotografije murala posljednjih dana obilaze internet i nisu svi oduševljeni prizorom.

"Predobro, čovjek bi pomislio da se radi o dvorištu neke osnovne škole, a ne novoj pješačkoj zoni", "Ova cirkuska brljotina ne spada u centar grada", "Malo prešareno, ali nije loše imati malo promjene", pišu Hrvati na društvenim mrežama. 

Tviteraši su posebno kreativni u kritiziranju

Novi mural na dijelu Masarykove ulice inspirirao je i tviteraše koji su posebno kreativni u kritiziranju murala.

Ljupka Gojić Mikić je kritizirala Grad

Šarenilo u Masarykovoj inspiriralo je i Ljupku Gojić Mikić koja je jučer na Instagramu prigovarala zbog smrada u gradu, godinu dana nakon što su joj gradske vlasti naložile da ukloni terasu svoje slastičarne.

"Doslovno nas tjerate da svi gledamo u pod... Ali smrad ovog grada nam digne glavu da ipak vidimo iz kojeg smjera smrdi", napisala je bivša manekenka uz fotku murala.

Ljupka kaže da poštuje umjetnike i umjetnost, no da ne poštuje "one koji kamufliraju svoje neznanje koristeći umjetnike". 

Što vi mislite?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.