Abba, Genesis i Jimmy Cliff uvršteni u Rock and Roll Hall of Fame

ABBA, Genesis, the Hollies, the Stooges i Jimmy Cliff uvršteni su u Rock and Roll Hall od Fame na ceremoniji u slavnom njujorškom hotelu Waldorf Astoria. Švedska pop grupa tako je našla svoje mjesto među velikanima rocka, zajedno s britanskim rock bendom Genesisom i reggae majstorom Cliffom.

"Ne čudim se što smo utjecali na druge glazbenike i izvođače"

"Zaista smo tada odlično radili. Zapravo se ne čudim što smo utjecali na druge glazbenike i izvođače", izjavila je članica Abbe, Anni-Frid Prinzessin Reuss koja se na svečanosti pojavila s još jednim članom benda i autorom Abbinih pjesama - Bennyjem Anderssonom. Četveročlana grupa iz Švedske postigla je međunarodni uspjeh 70-ih godina prošlog stoljeća, nakon pobjede na Eurosongu s pjesmom "Waterloo".

Na ceremoniji se pojavio i slavni Phil Collins koji je nekada bio bubnjar grupe Genesis. Došao je s ostalim članovima benda dok se bivši pjevač Genesisa, Peter Gabriel nije pojavljivao. "Čini se da ove godine ima nešto više raznolikosti", komentirao je Collins ovogodišnji izbor za Rock and Roll Hall of Fame. "Ovdje se nagrađuje glazba u generalnom smislu, a ne samo rock and roll", izjavio je britanski glazbenik. Nezaboravan show na ceremoniji imao je Iggy Pop, frontmen grupe the Stooges koji je u svoje stilu strgao košulju sa sebe i skakutao po pozornici polugol. Pjevao je pjesmu "Search and Destroy" iz 1973. godine.

U Rock and Roll Hall of Fame mogu ući glazbenici i grupe čiji je prvi album na tržištu više od 25 godina, a bira ih 600 profesionalaca iz svijeta glazbe. Iako je ceremonija kroz godine izgubila nekadašnji ugled, još uvijek se smatra velikom čašću kad glabenik ili grupa dobiju mjesto u Rock and Roll Hall of Fame. Jedini koji su dosad odbili tu čast su Sex Pistolsi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.