Žena Mačka je biseksualka, zaljubljena u kćer šefa japanske mafije

Foto: DC Comics

SELINA KYLE, poznatija kao Žena Mačka iz Batmana, je biseksualka. Posljednje izdanje stripa u kojem je ona glavni lik "Catwoman #39" potvrđuje dugotrajna šuškanja o njenom seksualnom životu. Time je "DC Comics" pokrenuo novi trend jednake zastupljenosti LGBT likova u stripovima.

Za one koji ne znaju, Selina Kyle je na vrhu piramide kriminalne aktivnosti Gotham Cityja, a masku Žene Mačke prepustila je Eiko Hasigawi, kćeri šefa japanske mafije i ženi u koju je zaljubljena.

Autorica Genevieve Valentine napisala je na svom blogu da veza između Kyle i Hasigawe i dalje traje te je se neće "pomesti pod tepih".

"To nije bilo otkriće, već potvrda. Dok smo Mark Doyle i ja razmišljali o ovom scenariju, Eiko se činila kao prava osoba. Selinu ne iznenađuje ta privlačnost prema ženama, ali je li ovaj poljubac iznenađenje? Pa definitivno je", napisala je Valentine na svom blogu o poljupcu između dviju junakinja stripa.

To ne znači da se briše Selinina prošlost s Batmanom.

"Tako ne funkcioniraju biseksualnost ni čovječanstvo", dodala je Valentine.

Iako je uvijek bila otvorena u pitanjima seksualnosti, Žena Mačka nije prvi lik iz stripova s ovakvim priznanjem. Čak nije ni prva Žena Mačka, jer je Holly Robinson, koja otvoreno živi svoj lezbijski identitet, 2004. godine nosila kostim umjesto Kyle. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.