Vjenčali se "preko natječaja" u Srbiji pa dobili 200.000 dinara

Foto: Shutterstock
 
ČELNICI male siromašne općine Trgovište na jugu Srbije pronašli su način kako povećati slab natalitet: objavili su natječaj kroz Program za poticanje nataliteta s ciljem smanjenja broja neženja. Program svakom mladoženji koji ispunjava uvjete natječaja dodjeljuje 200.000 dinara (oko 13.000 kuna), a kandidat s općinom potpisuje ugovor prema kojem se obvezuje sklopiti brak u idućih 12 mjeseci. Kandidat od općine odmah dobiva akontaciju, "za troškove", a ostali iznos dobiva nakon sklapanja braka. 
 
Prvi par koji se sklopio brak putem ovog neobičnog natječaja, Buda Kostadinović (53) i Svetlana Mitić (38), oboje iz okolice Trgovišta, vjenčali su se prošlog vikenda, uz prisustvo i blagoslov općinskih službenika, kako izvještava Blic.
 
"Svetlana i Buda do danas su bili udaljeni 91 kilometar. Njih danas spaja ljubav. Zato ovu želju mladenaca da uđu u brak općina Trgovište podupire sa 200.000 dinara", izjavio je na ceremoniji vjenčanja načelnik općine, Nenad Krstić.
 
Na vjenčanju nije bilo uobičajenih svečanih odijela, pa čak ni vjenčanice niti burmi, ali je zato bilo nekoliko novinarskih ekipa. Na pitanje kako su se mladenci upoznali, mladoženja je rekao: "Svetlanu sam upoznao slučajno, na njenom radnom mjestu, u trgovini brze hrane u Vranju. Bacio sam oko na nju dok sam čekao red".
 
Nakon vjenčanja kod matičara, mladence i kumove ugostio je načelnik općine u obližnjem kafiću.
 
"Nisam mogla ni zamisliti da ću, kada se budem udavala, sjediti pored načelnika općine", izjavila je kroz smijeh mladenka. 
 
Program za poticanje nataliteta općine Trgovište ide dalje. Istoga dana kada je obavljeno prvo 
vjenčanje putem ovog programa, "ugovore o ženidbi" potpisala su još dvojica neženja iz Trgovišta.
 
"Uzeo sam 100.000 dinara akontacije i sada idem tražiti ženu", najavio je jedan od njih.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.