Vatrogasci se nisu nadali ovakvoj akciji spašavanja

Screenshot: WMTW

ZLATNI retriver Dakota svojoj je vlasnici Lindi Park iz američke države Maine prouzročio brige kada je tijekom šetnje odlučio pronjuškati što ima na obližnjem jezeru, u koje je potom i upao.

Naime, Park često petogodišnjeg Dakotu pušta samog u šetnju, no on se dosad uvijek vraćao te se pritom nije udaljavao daleko od kuće.

No, ovog puta bilo je drugačije te je Park posjetila susjeda, obavijestivši je o Dakotinu padu u jezero, a nakon što je ustanovila da Dakotu ne može izvući samostalno, pozvala je vatrogasce.

"Nakon poziva, stigli smo u jako kratkom vremenu. U ovakvim situacijama nema razlike između ljudi i životinja. Često se zna dogoditi i drugi scenarij, u kojem vlasnici pasa pokušavaju sami spasiti ljubimce zbog čega se oni mogu ozlijediti", otkrio je vatrogasac Tom Langevin koji je nekoliko metara morao puzati kako bi sigurno došao do Dakote kojeg je potom izvukao van, prenosi Huffington Post.

Park je poslije otkrila kako je Dakota ostatak dana proveo grijući se pokraj peći, a prigodno ga je i počastila sladoledom.

 7News Boston WHDH-TV

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.