Tri sata izvlačio mrcinu od morskog psa: "Bio sam shrvan, krvavih ruku punih žuljeva"

Foto: Facebook

GOLEMI tigrasti morski pas teži od 450 kilograma ulovljen je na plaži u New South Walesu.

19-godišnji Max Muggeridge, koji morske pse lovi više od sedam godina, tri sata borio se s golemom životinjom. "Znao sam da sam se zakačio na vrlo dobru ribu, ali tek kad sam došao bliže vidio sam kolika je...gotovo veličine kita, kazao je za Business Insider.

"Ne trošeći vrijeme odmah sam zakočio i vukao do kraja. Moj je kolut postao tako vruć da ga nisam mogao dodirnuti, tako da smo ga zalili vodom, zbog čega sam završio s golemim oblakom pare oko glave", kazao je.

Trenutni rekord za lovljenje i puštanje tigrastog psa drži Joey Polk za primjerak od 3,88 metara. Maxov je procijenjen na 4,4 metra, ali, budući da on sebe primarno smatra osobom koja se brine za životinje, a tek onda ribarom, službena mjerenja nisu stigla biti provedena jer je morski pas morao biti hitno vraćen u more nakon dugog izvlačenja.



"Radije ću ga pustiti da pliva nego se držati protokola. Rekord je samo komad papira", poručio je i dodao: "Otplivao sam za njim da budem siguran da je u redu, ali jako me brzo prestigla što je odličan znak da se brzo oporavila".

Kazao je i da mu je to bio dječački san: "Bio sam izvan sebe cijelo vrijeme, to je sve o čemu sam ikad sanjao kao dječak. Počeo sam loviti ribu kao dijete u rijekama i uvijek sam želio više i veće. Oduvijek su me fascinirala ta bića, ali kad ih uhvatim, uvijek ih označim i pustim. Sve je u istraživačke svrhe".

"Ovo je bio golem izazov i promijenilo me. Na kraju sam bio apsolutno shrvan, imao sam krvave žuljeve po rukama", kazao je, a na svojem profilu na Facebooku napisao: "U prvom satu ovaj se morski pas apsolutno sprdao sa mnom. Sve me boljelo, nikad nisam osjećao takvu bol. Sunce mi je pržilo u lice, opekotine i žuljevi po rukama, znoj i krema za sunčanje koji su mi kapali u oči i cijelo tijelo koje boli od intenzivnog pritiska koji je toliko dugo trajao. Definitivno sam sumnjao u sebe...".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.