Tinejdžeri u Francuskoj se mrze, a za sve je kriva Kim Kardashian

Foto: JLP

VICE je nedavno objavio zanimljiv članak o mržnji koja vlada među francuskim tinejdžerima, a tiče se mladih Francuskinja arapskog podrijetla koje ulaze u veze s crncima.

Na Facebooku se tako pojavila grupa Facemouk (ima preko 70 tisuća članova), a mladi rasisti svoje vrijeme provode vrijeđajući djevojke koje su u vezi s crncima. Među komentarima se mogu naći izjave kao što su: "Recite ne Arapkinjama koje hodaju s crncima" ili "Arapkinje koriste Islam kao ispriku za svoj razvrat".

Autorica Émilie Laystary tvrdi kako je riječ o modernom lovu na vještice, a nezadovoljnici na stranici objavljuju fotografije djevojaka, njihova imena i telefonske brojeve.

Religija kao izgovor

Mnogi očekivano koriste religiju kao ispriku za rasističke komentare optužujući djevojke da su zastranile i da Bilala, crnog mujezina proroka Muhameda, kao opravdanje za svoje ponašanje.

U razgovoru s kolegom koji je zaposlen u jednog organizaciji koja se bavi problemima mladih, novinarka je pokušala otkriti što je toliko razljutilo mlade u Parizu.

"ovo je nova pojava među mladima. Doduše, i prije je bilo netrpeljivosti, ali nikad u ovolikoj mjeri. Optužuju ih zbog previše šminke, pušenja i alkohola, a one pak izlaze s crncima jer smatraju da su Arapi previše zatvoreni i vole šefovati. S druge strane, ti mladi crnci često su i sami muslimani, pa to dodatno ljuti Arape", rekao je Haissam.

Kriva je Kim Kardashian

Na pitanje je li celebrity kultura na neki način utjecala na ovo ponašanje, Haissam je rekao: "Da, često čujem da mlade djevojke žele djecu miješane rase zbog slavnih među kojima je to trend. No, još su veći fanovi Kim Kardashian koja je u vezi s Kanyeom Westom, a mladi crnci popularni su u Francuskoj zbog hip-hop kulture. Mnogo mi djevojaka govore da crnci imaju više stila".

Mladi Arapi takve veze doživljavaju kao izdaju i miješani parovi često nailaze na vrijeđanje u javnosti. Sličan se problem događao i ranije kada su Arapkinje hodale s bijelcima. Tada su ih optužili da se žele "pozapadnjačiti". Vjerovali su da će takve veze iskorijeniti njihovu rasu.

Haissam tvrdi da su društvene mreže također velik dio problema jer tamo se okupljaju ljutiti, neinformirani klinci i ljudi koji su najobičniji luđaci. To stvara nezdravu atmosferu i sve je prepuno predrasuda koje samo hrane mržnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.