Svjetski se narugao konzervativcima i osnovao Prvu crkvu kanabisa

Screenshot: GoFundMe

U AMERIČKOJ saveznoj državi Indiani prošli je tjedan donesen zakon o vjerskim slobodama (Religious Freedom Restoration Act (RFRA)) koji već neko vrijeme izaziva brojne reakcije.

Kontroverzni zakon stavlja religijske slobode ispred građanskih i osobnih, čime se otvaraju vrata raznim diskriminacijama. I dok su mnogi negodovali, a guverner Indiane Mike Pence potpisivao zakon, dozvoljavajući tvrtkama da uskrate usluge gayevima na religijskoj osnovi, jedan je muškarac odlučio sve okrenuti naopačke i nasmijati se pobornicima zakona u lice.

Anti-gay zakon iskoristio da osnuje Crkvu kanabisa

Njegovo je ime Bill Levin i upravo je zahvaljujući ovom zakonu uspio registrirati svoju crkvu - Prvu crkvu kanabisa. Na svojoj je stranici na Facebooku objavio: "'Status: Odobren! Čestitamo, vaša je registracija odobrena!' Sad počinjemo ostvarivati svoje ciljeve Ljubavi, Razumijevanja i Dobrog zdravlja". Sakrament crkve je - kanabis, a Levin trenutno na GoFundMe prikuplja donacije za svoju neprofitnu crkvu, u visini od, naravno, 4 dolara i 20 centi po osobi, koliko će kasnije iznositi i jednomjesečna članarina.

Prema tvrdnjama odvjetnika i političkog komentatora Abdula-Hakima Shabazza, država Indiana se, u želji da zaštiti vjerske vrijednosti, našla u nezgodnoj poziciji - i sad ne može osporiti pušenje marihuane, budući da je ona u ovoj novoj religiji sveti sakrament, piše Raw Story. I iako je konzumacija marihuane u Indiani još uvijek ilegalna, Shabazz je poručio: "Rekao bih da pod RFRA-om, dok god možete dokazati da je joint dio vaše religijske prakse, imate prilično dobre šanse da izbjegnete bilo kakve sankcije".

Crkva puna ljubavi, prva zapovjed: Ne budi šupak


S druge strane, Levin kaže da mu je registracija crkve prošla jer su joj osnovne postavke "ljubav, razumijevanje i suosjećanje za sve", a dodao je i da će postaviti crkvenu hijerarhiju te da planira saditi indijsku konoplju, iako se marihuana unutar organizacije neće ni kupovati ni prodavati.

"Ako netko puši u našoj crkvi, Bog ga blagoslovio. Ova crkva treba pokazati pravi način života, kako se živi život pun ljubavi. Nazivamo se 'katarijanci' ('cannataerians')", kazao je za Washington Post. Njegova je crkva dosad primila više od 4000 dolara donacija i prikupila više od 11.000 sljedbenika na Facebooku u samo nekoliko dana od osnutka.

"Uskoro ćemo tražiti zemljište koje će biti naše sveto tlo. Pokrenut ćemo i savjetovanje za ovisnike o heroinu jer je u ovoj zemlji to velika epidemija. Vjerojatno ćemo imati i savjetovanje za alkoholičare. Neću dozvoliti da se na posjedu pije alkohol", dodao je, a napisao je i novih 12 zapovjedi koje bi trebale biti uputstva za bolji život. Prva glasi: "Ne budi šupak. Ophodi se prema svima kao jednakima, s ljubavlju".



"Biblije drugih religija su zastarjele i uključuju pijenje iz kozje kože. To nije blisko ljudima koji u rukama u isto vrijeme imaju GPS i 7000 pjesama. Crkva je vrlo jednostavna. Prva knjiga koju ćemo vjernike tražiti da pročitaju i razumiju jest 'The Emperor Wears No Clothes' Jacka Harera", dodao je Levin koji je inače vlasnik marketinške tvrtke.

Za sebe je kazao: "Vodi me vjera, jako sam duhovan i ispunjen ljubavlju", te dodao: "Smatram da je većina religija nagurana u perverzna shvaćanja o onome što bi one zapravo trebale biti. Mene je ovaj put naveo da vodim religiju s kojom se ljudi u današnje vrijeme mogu poistovjetiti. Nemamo usađenu nikakvu doktrinu krivice. Nemamo usađene nikakve grijehe", poručuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.