Stranci poludjeli za hrvatskim MashMeom: Uz web kameru postanite bilo koji lik iz mašte

Foto: Press

HRVATSKI MashMe pokrenuo je prošlog tjedna kampanju na Kickstarteru kojom žele prikupiti 50.000 dolara kako bi sustav za izradu animacija mogli koristiti baš svi. Zasad im ide dobro, jer su u samo pet dana prikupili 11.000 dolara, koje im je doniralo 190 osoba.

Oni koji financijski podrže MashMe dobit će jednu od dvije verzije finalnog paketa, ovisno o iznosu koji su donirali. U planu su dvije verzije ove aplikacije, MashMe Hero za kućnu, nekomercijalnu upotrebu i MashMe Extreme, namijenjena profesionalcima.

Aplikacija nastala u Zagrebu privukla je pažnju brojnih medija, pa o MashMeu pišu portali poput Wireda, Mashablea i TechCruncha, a čak su se pojavili i na 9gag.com.

Uz MashMe svatko može u samo nekoliko minuta kreirati 3D animaciju, a sve što će mu za to biti potrebno je web kamera. Putem aplikacije pokreti vašeg tijela uživo se animiraju u softveru, koji prepoznaje vaše geste i vidi ako se smijete ili ste tužni te sve to prenosi na vaš animirani lik.

Osim za animirane filmiće aplikaciju će se moći koristiti i u chatu kroz programe poput Skypea i Hangoutsa. Kako MashMe funkcionira možete pogledati u videu.

"Dosad su vam trebale godine treninga u animaciji i pet do šest sati da stvorite video od jedne minute. Stvorili smo jednostavno i brzo rješenje koje omogućava svima da proizvedu animirani sadržaj. Jednostavno rečeno, mi ćemo se pobrinuti za sve složene dijelove proizvodnje animiranih videa, a vama prepuštamo zabavne dijelove", pojasnio je na službenoj stranici direktor MashMea Darian Škarica.

"Može ga se koristiti u obrazovanju stvaranjem zabavnih lekcija za učenike ili za prezentacije, piše Wired o MasmMe-u, kojeg su njegovi autori razvijali dvije i pol godine.

MashMe trenutno sadrži šest likova među kojima su ludi znanstvenik Otto Von Doctrich, dinosaur Taco Rex, anime djevojka Kohaku Otori, bijesni robot A.N.N.I. koji je izračunao posljednju znamenku broja pi, čuvar plaže Greg i ratnica Ares. Podržana su četiri virtualna svijeta, a aplikacija koju razvija MashMe dostupna je za Windowse, dok se razvija i MacOS verzija.

"Zabava počinje kad se uistinu uživite u lik i počnete se zezati s prijateljima", poručuje Škarica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.