Sotonistički Hram traži uvođenje sotonističkih knjiga za djecu u osnovne škole

Foto: PRESS/Shutterstock

RELIGIJSKA organizacija Sotonistički Hram na Floridi priprema izdavanje udžbenika za djecu pod nazivom "Sotonistička knjiga aktivnosti za djecu" te planira inicijative s ciljem da se udžbenik nađe na klupama osnovnih škola.

Svoja nastojanja argumentiraju činjenicom da je i ateistima i evangelistima omogućeno da svoju literaturu izdaju u lokalnim osnovnim školama. Sljedbenici Sotonističkog Hrama tako smatraju da i njima mora biti pružena prilika da educiraju najmlađe naraštaje o svojoj religiji.

"Poanta naše inicijative nije indoktrinacija, nego upravo suprotno. Učenicima treba omogućiti izbor", izjavio je Lucien Greaves, glasnogovornik Sotonističkog Hrama u New Yorku, prenosi WFTV.

Također je naveo da će članovi Hrama ostavljati svoje promidžbene materijale svugdje gdje god je to dopušteno kršćanima i sljedbenicima drugih religija, jer upravo religije trebaju zagovarati jednakost i toleranciju.

"Naša nastojanja potaknuta su činjenicom da je drugim religijama omogućena distribucija dječjih udžbenika u školama, stoga smatramo da se nama to također treba dopustiti. Osnovna škola Orange Countyja dopustila je evangelistima dijeljenje Biblija. Iako je to u suštini suprotno našim uvjerenjima, jer smatramo da religijskim promidžbenim materijalima nije mjesto u školskim klupama, sada tražimo jednakost i želimo da i nama bude omogućeno isto što i pripadnicima drugih religija", stoji u priopćenju za medije.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.