Šokirani roditelji: Dječaku s Downovim sindromom zabranjen let prvim razredom



JEDNA je obitelj iz južne Kalifornije svoje putovanje zrakoplovom odlučila učiniti malo luksuznijim kupovinom karata prvog razreda. No, kad su se pokušali ukrcati, na njihovo veliko iznenađenje, pristup zrakoplovu bio im je zabranjen i to zbog prilično neočekivanog razloga – kako tvrde, zabranu su dobili zbog toga što njihov sin ima Downov sindrom.

Joan i Robert Vanderhorst sa svojim su 16-godišnjim sinom zrakoplovom putovali već 30-ak puta i to bez ikakvih problema. Ovog puta, željeli su se počastiti putovanjem prvim razredom, radujući se što će Bedeu priuštiti takvo iskustvo. No, dok je obitelj čekala na ukrcaj na zrakoplov iz Newarka koji ih je vozio natrag u Porterville, osoblje "American Airlinesa" pozvalo ih je sa strane i objasnilo im kako pilot smatra da će Bede biti "rizičan za let". Bedeovi roditelji nemalo su se iznenadili, a Joan je u tom trenutku posegnula za mobitelom i cijeli incident zabilježila kamerom, prenosi Huffington Post.

"Ništa slično nikad nam se nije dogodilo. Bilo smo doista šokirani. Bede nikada ne radi probleme i s njim nam se uvijek događaju dobre stvari", naglasili su obeshrabreni roditelji. Robertu i njegovoj supruzi osoblje zračne luke poručilo je kako postoji mogućnost da ponašanje njihovog sina dekoncentrira pilota, jer je njegovo sjedalo vrlo blizu kokpita.

Glasnogovornik "American Airlinesa" u svojoj je službenoj izjavi objasnio kako je dječak u zračnoj luci uzrujano trčao uokolo i to u blizini ukrcajnog područja, pa je proglašen "nesigurnim za let". Roditelji s druge strane poručuju da je dječak bio miran i sjedio na svom mjestu, ne uznemirujući nikoga. Nakon incidenta, obitelj je kući otputovala putničkim razredom, a razlika novca kojim su platili prvi razred, nikada im nije vraćena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.