Sedam teorija o "Igri prijestolja" koje su toliko lude da bi mogle biti istinite

Screenshot: YouTube

FANOVI "Igre prijestolja" znaju za mnoge teorije koje se tiču njene radnje, neke od njih su postale prihvaćene kod obožavatelja, dok se druge odbacuje bez puno razmišljanja. Neke od najluđih teorija ne samo da imaju smisla, nego su i toliko lude da naprosto moraju biti istinite.

Robb Stark je živ

Dosad se vjerovalo da je Kralj na Sjeveru izdan od strane Freya i Boltona na Crvenom vjenčanju, što je dovelo do njegove i smrti njegove majke te opće pomutnje među obožavateljima.

Teorija glasi da se Robb Stark, s obzirom da njegova loza ima mogućnost pretvorbe u razne životinje, pretvorio u strahovuka, a kasnije u neku drugu životinju. Dokaz da je to moguće je pretvorba Orella u orla u trenutku smrti.

Pravi identitet roditelja Jona Snowa nije "R+L=J"

Ova jednadžba označava da su njegovi pravi roditelji Rhaegar Targaryen i Lyanna Stark. Posljednja želja njegove majke bila je ga Eddard uzme pod svoje kako bi ga zaštitio.

Fanovi se pitaju je li moguće da je Eddard prevario Catelyn, a potvrdu za to nalaze u riječima Georgea R.R. Martina da nijedan lik nije potpuno dobar ili potpuno loš. Zbog toga je moguće da je Eddard Stark otac Jona Snowa, a majka bi mogla biti Ashara Dayne ili Wylla, što je još gore.

Jon Snow postat će Bijeli šetač

Ono što znamo jest da je Jon našao pred zidom i pokušava nagovoriti Mancea Raydera da mu se pridruži u borbi protiv Bijelih šetača.

S obzirom na naslov "Pjesma leda i vatre", ako su Daenery i njeni zmajevi vatra, što je led? Ako se uzmu u obzir neki događaji iz Plesa zmajeva, teorija glasi da će se Snow udružiti s Bijelim šetačima u borbi protiv Kuće Targaryen.

Jamie i Cersei su Targaryeni

Oni su blizanci u incestuoznoj vezi, čiji je rezultat troje djece koji ne bi smjeli sjediti na "Željeznom tronu".

U knjizi se navodi da je Ludi Kralj Aeryes završio s Tywinovom ženom Joannom nakon njihova vjenčanja. U knjizi se na nekoliko mjesta sugerira da Cersei i Jaimie možda nisu Tywinova djeca. U tom slučaju Cerseina djeca imaju pravo na vladavinu kraljevstvom.

Syrio Forel je Jagen H'ghar

Forel je poginuo braneći Aryju od Lannisterovih čuvara nakon uhićenja Eddarda Starka, no s obzirom da je on jedan od likova bez lica, moglo bi se pretpostaviti da je on Jaqen H'ghar, čovjek bez lica koji je ubio troje ljudi za Aryju.

Eddard Stark je živ

Optužen za izdaju i Joffrey ga osuđuje na smrt, no što ako nije on pogubljen tog dana?

Forel je mogao promijeniti svoj izgled i zauzeti njegovo mjesto. Na forumima se tvrdi da u knjigama ima dokaza da je Eddard živ.

Hodor ima tajno značenje koje bi moglo promijeniti sve

On je jednostavan lik, vjeran Starkovima, a jedina riječ koju može reći je Hodor, što zapravo može značiti bilo što.

Hodorovo pravo ime je Walder, a njegova dadilja u knjizi objašnjava da je Hodor samo riječ koju on izgovara. Nije objašnjeno zašto je to jedina riječ koju može izreći i kako ju je naučio. Neki tvrde da je inspirirano imenom boga Hoda, dok drugi vjeruju kako ima veze s kontroliranjem zmajeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.