Quentin Tarantino objasnio zašto je "The Lone Ranger" uvrstio na listu najboljih filmova

Foto: Press/JLP

ONI koji prate godišnje liste kultnog redatelja Quentina Tarantina znaju i da se na istim vrlo često može pronaći i poneki film kojeg je kritika sasjekla.

Ove godine za mjesto se izborio "The Lone Ranger", a nakon što se lista proširila društvenim mrežama, mnogi su se zapitali što je Tarantina toliko privuklo propalom blockbusteru Gorea Verbinskog.

"Prvih 45 minuta je odlično... Ostalih 45 minuta malo me uspavalo. Bila je loša ideja podijeliti negativce u dvije skupine. Trebaju vam sati da biste sve objasnili, a nikog nije briga. A onda se pojavi scena s vlakom - odlično! Kad sam to vidio, razmišljao sam: "Što, to je film za koji svi govore da je sranje? Stvarno?", rekao je Tarantino u intervjuu za Les Inrockuptibles.

"Ipak, imam određene zamjerke. Volim Tontovu priču i ideju da je njegovo pleme ubijeno zbog njega. Takvo što viđate u stripovima. Ali scena masakra, u kojoj konjica strijelja pripadnike plemena, ostavila mi je gorak okus u ustima. Indijanci su zaista bili žrtve genocida. Stoga, ubijati ih ponovno u zabavnom filmu u stilu Bustera Keatona... To mi je malo upropastilo zabavu. Cijela je ta scena ispala ružno", zaključio je Tarantino.

"Batman nije posebno zanimljiv lik"

Nakon svega, Tarantino se osvrnuo i na kritike Ben Afflecka koji će se u novom filmu o Supermanu pojaviti u ulozi Batmana.

"Moram priznati da o tome nemam mišljenje. Zašto? Jer Batman nije posebno zanimljiv lik. Neovisno o kojem se glumcu radi. Nemate što glumiti. Mislim da je to najbolje odradio Michael Keaton, a Benu Afflecku želim sreću. No, znate tko bi bio odličan Batman? Alec Baldwin u osamdesetima", rekao je redatelj.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.