"Prizemljeni" pilot: Izgradio funkcionalnu kabinu Boeinga 747 u dječjoj sobi

Foto: Laurent Aigon/Facebook

NJEGOVA kuća neće zbog ovoga poletjeti, ali njegovi su dječački snovi velikim dijelom ostvareni. Zaljubljenik u avione izgradio je u svom domu funkcionalnu kabinu Boeinga 747, piše Oddity Central.

40-godišnji Francuz Laurent Aigon iz Lacanaua oduvijek je gajio strast prema avionima, no bio je "prelijen" da se školuje za profesionalnog pilota. Ipak, tijekom godina njegova ljubav prema letenju nije oslabila.

Kada mu je bilo 12 godina prvi je put na svom kompjuteru zaigrao "Flight Simulator". Od tada ima želju sjesti za komandnu ploču pravog aviona.



Zajedno sa svojim prijateljem, također letačkim entuzijastom, Jean-Paulom Dupuyem, uspio je u dječjoj sobi u svojoj kući izgraditi pravi pravcati simulator letenja, i to Boeinga 747.

Utrošio je nekoliko tisuća eura i nekoliko tisuća sati u ovaj projekt, no on bi mu se na kraju mogao i isplatiti: tvrtka koja se bavi održavanjem letjelica kontaktirala ga je kako bi njegovu kabinu Boeinga koristila kao simulaciju letenja u edukativne svrhe.



Tijekom zadnjih pet godina, Aigonu su komponente za izgradnju avionske kabine pristizale iz čitavog svijeta, no on smatra kako je trud bio vrijedan toga da "može poletjeti i sletjeti bez da napusti kuću".

On je naučio upravljati kontrolnom pločom poput pravog pilota te se može reći kako je stručnjak u virtualnom letenju.

Sada si je zadao novi cilj: postati profesionalni izrađivač simulatora letenja i opreme za trening pilota, no za to mu trebaju određene dozvole koje planira prikupiti u sljedećih pet godina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.