Preminuo "Djed Božićnjak" iz reklama za Coca-Colu

Foto: Press

JOHN MOORE, 86-godišnjak koji glumio Djeda Božićnjaka u brojnim reklamama tijekom godina, preminuo je u Burgess Hillu, a njegov pogreb održat će se u petak.

Kada se na brojnim događanjima nije pojavljivao u crvenom odijelu Djeda Božićnjaka, Moore je radio kao takstist i konobar.

Tijekom karijere Moore se pojavljivao u brojnim reklamama, a nije surađivao samo s Coca-Colom već i Morrisonsom u čijoj se reklami pojavio 2005.

"Tužni smo zbog Johnova odlaska i naše su misli s njegovom obitelji i zajednicom. Znao je stvarno oživjeti istinski duh Djeda Božićnjaka", rekao je glasnogovornik Coca-Cole.

U intervjuu ta Financial Times, Moore je 2011. podijelio nekoliko savjeta svima koji namjeravaju savršeno utjeloviti Djeda Božićnjaka: "Najvažnija stvar je na najbolji način stvoriti čarobnu povezanost s djetetom. Ovdje ste da biste bili mistični magični. Morate postati utjelovljenje ljubavi i sveg onog najboljeg u ljudskoj prirodi".

Njegovi sugrađani iz Burgess Hilla na Facebooku su podijelili vlastita iskustva s Mooreom i tvrde da su njihova djeca bila uvjerena kako je upravo on pravi Djed Božićnjak.

"Nikad nije izlazio iz uloge i uvijek je bio spreman porazgovarati s djetetom ako su mu to dopustili roditelji. Božić će biti malo tužniji bez njega", napisala je jedna od njegovih sugrađanki.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.