Premijerno na Indexu poslušajte spoj R&B-ja i klape! Košarkaš Ronald Ross snimio pjesmu s Godimentima

Foto: Press

VODIČKA klapa Godimenti, već tradicionalni gost CMC festivala, ove godine priprema hrabar iskorak. Pjesmu "Nazovi me svojim" snimili su u suradnji s američkim košarkašem Ronaldom Rossom. Neuobičajeni spoj klapskog pjevanja i R&B glazbe donosi novi pravac u hrvatskoj glazbi, klapski R&B.

Autori teksta pjesme "Nazovi me svojim" su Domagoj Piplica i košarkaš Ronald Ross kojemu je umjetničko ime Jus Ron, autori glazbe Danijel Lasan i Jus Ron dok je aranžman napisao Alex Jee. Pjesma je nastala pod produkcijskom palicom Tonija Eterovića, a produkcija spota pripala je Roku Micinu i Klapi Godimenti.

O tome kako je došlo do suradnje između klape i Ronalda, Danijel Lasan iz klape Godimenti kaže: "Jednog dana Ross se vozio automobilom vodičkim 'kaletama' i u jednoj uskoj zakačio retrovizorom 'grilje' na prozoru kuće. Vlasnica kuće, starija baka, tražila ga je dokumente. Kako slabo vidi i čuje, nisu se uspjeli sporazumjeti, pa ga je zadržala i pozvala mene", otkrio je Lasan i dodao: "Možete zamisliti moje iznenađenje kad sam u kući zatekao baku i tamnoputog Rossa kako se griju uz peć na drva. Baka mi je rekla: 'Sinko, ti si iz poštene kuće, ali ovaj mi je sumnjiv. Ništa ja njega ne razumijem, a neće ni da kaže čiji je'. Baki sam garantirao za Rossa, popravili smo joj 'grilje' i on mi se želio odužiti. Otišli smo na piće, upoznali se i to je na kraju rezultiralo suradnjom".

Ronald je košarkaš šibenskog kluba Jolly JBS i već je dvije godine u Hrvatskoj, te se tako priključio vojsci stranaca koji će o Hrvatskoj pričati sve najbolje, a za suradnju s klapom Godimenti kaže:

Klapa Godimenti i Ronald Ross nastupit će u Vodicama 15. lipnja na CMC festivalu, a sve novosti o samom festival pratite na Facebook stranici festivala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.