Prednosti laptopa nad tabletima

Foto: Instar

U POSLJEDNJIH nekoliko godina sve je više ljudi koji su se odlučili za kupnju tableta umjesto laptopa. Nesumnjivo je da su tableti vrlo popularni u posljednje vrijeme no da li su ti uređaji sposobni u potpunosti zamijeniti laptop računala.

Glavna prednosti tableta su male dimenzije i manja masa u odnosu na klasičan laptop. Noviji modeli dolaze sa sve bržim procesorima i količinama memorije te se približavaju performansama laptopa. No kako napreduju tableti u svojim performansama tako su i laptopi postali sve tanji, sve lakši, brži i izdržljiviji. Čak su i cjenovno laptopi sposobni konkurirati tabletima, barem dok su u pitanju uređaji srednjeg segmenta. U cjenovno nižem razredu ćete ipak bolje proći kupnjom tableta.

Glavno pitanje i dalje ostaje - da li je tablet, koliko god moćan, brz i nov bio, sposoban u potpunosti zamijeniti laptop? Ovdje nema jednostavnog odgovora, jer on najviše ovisi o navikama i načinu korištenja. Ukoliko laptop koristite uglavnom za surfanje po internetu, slušanje glazbe i gledanje videa, tablet može poslužiti kao solidna zamjena. No ukoliko svoj laptop koristite za malo zahtjevnije zadače, pisanje tekstova, uređivanje dokumenata, za razne programe za obradu slika, videa ili igre i zabavu, onda se tablet više ne nameće kao idealan izbor nego više podsjeća na neki polu proizvod koji neće moći zadovoljiti sve vaše potrebe.

/


Današnji laptopi su dovoljno snažni da mogu zamijeniti stolna računala za većinu zadataka koje prosječni korisnik radi na računalu. Čak i kada je igranje u pitanju laptopi više ne posustaju. Novi modeli dolaze za brzim procesorima, više nego dovoljno radne memorije, velikim i brzim diskovima te moćnim grafičkim karticama. U top modele laptopa se ugrađuju i SSD diskovi, koje je moguće i naknadno ugraditi kako bi dodatno poboljšali performanse svog laptopa. SSD diskovi se najčešće mogu vidjeti u laptopima višeg cjenovnog segmenta i u gamerskim konfiguracijama. Slična rješenja koja koriste hibridne diskove se često nalaze i u laptopima namjenjenim poslovnim korisnicima. HP laptopi su osobito popularni kod pojedinaca koji traže brzo, kvalitetno i pouzdano prijenosno računalo.

Kao što ste vidjeli, svaki od ovih uređaja ima neke prednosti i neke mane te je na krajnjem korisniku da odluči što mu je važnije.

Instar informatika kao vodeća IT trgovina u Hrvatskoj nudi u svojoj ponudi pregršt dobrih tableta, laptopa i ostale prateće opreme po super povoljnim cijenama. Kompletnu ponudu možete pogledati na njihovim stranicama www.instar-informatika.hr ili u trgovini u Heinzelovoj 15.

Upite, rezervacije i narudžbe možete poslati na email: prodaja@instar-informatika.hr ili na broj telefona: 01/5599-671 ili 01/5599-669

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.