"Povratak u budućnost" uskoro kao mjuzikl

Foto: Bttfstore.com

SLAVNI film "Povratak u budućnost" iz 1985., koji je proslavio mladog glumca Michaela J Foxa, zaživjet će povodom obilježavanja njegove 30. godišnjice na londonskom West Endu i to kao mjuzikl.

Prema pisanju BBC-ja, film će za tu priliku dramaturški prilagoditi kazalištu redatelj filma Robert Zemeckis i Bob Gale, koji sa Zemeckisom potpisuje scenarij.

U filmu je Fox glumio mladića Martyja McFlyja koji putuje u prošlost u 1955., te svjedoči prijelomnom trenutku u srednjoškolskoj ljubavi svojih roditelja.

"Mjuzikl neće biti samo kopija slavnog originala, već ćemo nastojati u njemu prenijeti istinski duh filma", najavio je Gale. Kako je rekao, u planu je glazbu iz filma kombinirati s posve novim pjesmama kako bi dobili "svježu i zabavnu novu verziju filma koja pritom zna u cijelosti iskoristiti sve fantastične prednosti današnjeg kazališta". "Mislimo da je to najbolji mogući način obilježavanja 30. obljetnice filma", kazao je Gale.

Ova je SF komedija, u kojoj je uz Foxa u glavnoj ulozi igrao Christopher Lloyd, bila ogroman hit, iz kojega su proizašla i dva nastavka.

Na tekstu i glazbi će sa šesterostrukim dobitnikom nagrade Grammy Glenom Ballardom surađivati Alan Silvestri, koji je skladao glazbu za brojne Zemeckisove filmove, uključujući "Forresta Gumpa" i "Brodolom života".

Režirat će ga Jamie Lloyd, mladi redatelj s već brojnim uspješnicima na londonskoj kazališnoj sceni. Njegova produkcija "Povratka u budućnost" uključivat će, kako je rekao, "iluzije, vožnju skateom i brojna druga iznenađenja koja će utjeloviti duh filma, istodobno ga svježe interpretirajući za novu publiku".

"Povratak u budućnost" pridružit će se tako nizu filmskih hitova iz 80-tih godina prošloga stoljeća koji su uspješno zaživjeli i kao mjuzikli, nakon "Prljavog plesa", "Duha" i drugih, a njegovo je uprizorenje na West Endu planirano za 2015.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.