Potpuno "napušeni" sjeli za volan: Predstavljaju li opasnost u prometu?

Screenshot: YouTube

KAD JE u pitanju alkohol, vožnja pod utjecajem prilično je očita već nakon samo nekoliko čašica, ovisno o kapacitetu vozača.

Ali, čini se da je vožnju pod utjecajem marihuane ipak malo teže otkriti, osim ako se konzumenti nisu uistinu "prepušili".

Naime, u istraživanju koje je objavljeno na CNN-u troje je ljudi različite dobi i različite učestalosti konzumiranja marihuane sjelo za volan nakon pušenja "trave". Uz njih je bio instruktor koji je imao svoje komande, kako bi se izbjegla mogućnost ozljeda pri izvođenju ovog čudnog eksperimenta, a vozači su traženi da sjednu za volan sa sve više i više marihuane u svom sustavu. Sve se to odvijalo u sigurnom okruženju zatvorenog parkirališta.

Najizdržljivija je bila 27-godišnja Addie Norton koja marihuanu svakodnevno konzumira u medicinske svrhe i koja je opasnost u prometu postala tek nakon što je popušila više od jednog grama kanabisa. Dvojica muškaraca "pokleknula" su puno ranije, a policajci su na kraju zaključili da bi svi troje bili uhićeni zbog vožnje pod utjecajem, ali taj je zaključak stigao u trenutku kad su svi već popušili otprilike čitav gram, a 56-godišnji Jeff Underberg nije mogao prstom pronaći vlastiti nos.

Tad su se i sami "napušeni" vozači složili da ne bi bili za volanom u takvom stanju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.