Podignuta i prva tužba protiv Billa Cosbyja za silovanje maloljetnice

Foto: Guliver Image/Getty Images

PROTIV komičara i glumaca Billa Cosbyja podignuta je tužba za seksualno zlostavljanje koje se dogodilo prije gotovo 40 godina. Tužila ga je žrtva koja je tad imala 15 godina, Judy Huth.

Tužba je podnijeta Vrhovnom sudu u Los Angelesu, a to je prvi sudski postupak protiv Cosbyja za silovanje maloljetnice. Komičara je nedavno za seksualno zlostavljanje optužilo više žena.

Huth je u tužbi napisanoj na pet stranica ispričala što se dogodilo u Playboyevoj vili 1974., gdje tvrdi da ju je Cosby seksualno zlostavljao. Osim toga, njoj i prijateljici naredio je da lažu za godine te kažu da imaju 19.

Po njezinim riječima Cosby ju je s godinu dana starijom prijateljicom doveo u svoju vilu gdje su popile više alkoholnih pića. U jednom je trenutku izašla iz kupaonice pronaći Cosbyja koji je sjedio na krevetu u sobi i koji ju je tada protiv njezine volje seksualno iskoristio.

Kao mladoj osobi taj joj je događaj izazvao traumatično stanje, psihološku štetu i duševne boli što je ostavilo traga na čitavom životu.

Cosbyjev odvjetnik Martin Singer nije želio komentirati tužbu.

Inače, u ponedjeljak je Cosby podnio ostavku s mjesta povjerenika odbora Sveučilišta Temple. Mediji su izvijestili da je otkazao i gostovanje u showu s Davidom Lettermanom predviđeno za idući tjedan.

U posljednjih nekoliko tjedana Cosbyja je zbog seksualnih napada optužilo desetak žena. Iako su se pojavljivale i ranije, optužbe su "izronile" u listopadu nakon što je komičar Hannibal Buress nazvao Cosbyja silovateljem.

Bill Cosby je prvi Afroamerikanac koji je osvojio Emmyja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.